GenelGÜNCEL HABERHaberler

Ormanlar için bir ilk

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “Orman Yangınları Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Türkiye’de ilk olan bu çalıştayın asıl amacı yangınları tüm araç gereçleriyle bilimsel olarak değerlendirmek. Orman sadece ağaç demek değil. Ormanların bütün eko sistemiyle verdiği tahribatın analizinin yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

Orman yangınları açısından Türkiye’nin en hassas bölgelerinin başında gelen Muğla’da, Muğla Büyükşehir Belediyesi ‘Ormanlarımızı Korumak Görev Değil Sorumluluktur” konulu orman çalıştayı düzenledi.

Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim tarafından düzenlenen çalıştay, Muğla’nın Menteşe ilçesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Çalıştaya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Türkiye Ormancılar Derneği ikinci Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri siyasi partilerin il ve ilçe başkanları muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çalıştayın açılış konuşmalarından önce Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Muhtarlar Dairesi Başkanlığının orman yangıları ile ilgili hazırladığı video yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu