GenelGÜNCEL HABERHaberler

11 Kasım Saat 11:00 de OGM’den Guinness Rekoru Denemesi

Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından planlanan 28 Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 81 ilde 11 Kasım 11’de 3 saat içinde  gerçekleştirilecek 11 Milyon fidan dikim etkinliğinin organizasyonu hakkında video konferans toplantısı  eşzamanlı olarak yapıldı.

Toplantıya; Orman Bölge Müdür Yrd M.Şakir  Güneri Başkanlığında, Bölge Müdür Yrd Mehmet Demirbağ, Ağaçlandırma Şube Müdürü ve BTİ Şube Müdürü, Amasya, Samsun, Tokat, Çorum Merkez İşleme Müdürleriyle katılım sağladık.

Tarım ve Orman Bakanlığınca, fidan dikerek Guinness rekorlar kitabına girme hedefine ilişkin, “11 Kasım’daki rekor denemesiyle tek seferde 11 milyon fidanın aynı anda dikilmesi hedefleniyor.

Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey Başkanlığında Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda;

Etkinlik için Bölge Müdürlüklerinin gerekli hazırlıklara şimdiden başlayarak  yapılacak etkinlik konusunda  hiçbir aksaklığa sebebiyet verilmemesi talimatını verdi.

Son günlerde çıkan orman yangınlarının sabotaj kaynaklı  olması noktasında güçlü emareler var. Bu yangınların  insanlığın ve yaşamın katili olan terör örgütlerinden kaynaklı olduğu ortaya çıkmaktadır.

Orman yangınları noktasında her türlü olasılığı dikkate alarak Yangın İlk Müdahale ekiplerimizi  stratejik noktalara konuşlandırarak herhangi bir olumsuz durumda en kısa sürede müdahalemizi gerçekleştirelim

Genel Müdürlüğümüz personel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Sayın Bakanımızın kamuoyu ile paylaştığı, 5.000 personel alımının ülkemize teşkilatımıza ve adaylara hayırlı olmasını diliyorum.

Genel Müdürümüz Karacabey “Daha Yeşil Bir Türkiye İçin” sloganıyla Guinness rekorlar kitabına girme hedefiyle düzenlenecek olan fidan dikim  etkinliğiyle ilgili olarak organizasyona katılacak kişi sayısı, saha seçimi ve hazırlıklarıyla ile ilgili Bölge Müdürlüklerine talimatlarını verdi.

Programa vatandaşların katılımıyla daha etkili ve coşkulu şekilde gerçekleştirilmesi noktasında Bölge Müdürlüklerinin teklif ve önerileri alınarak toplantı sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu