GenelGÜNCEL HABERHaberler

AGT’ye yeni genel müdür

Ahşap bazlı panel sektöründe faaliyet gösteren ve günümüzde 70’ten fazla ülkeye ihracat yapan AGT’de üst düzey bir atama gerçekleşti. Buna göre, AGT’nin yeni genel müdürü Didar Sevdil Yıldırım oldu.

2014 – 2017 yılları arasında AGT Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği Danışmanlığı sorumluluğunu da üstlenen Didar Sevdil Yıldırım, ODTÜ İşletme Bölümü’nden mezun olmasının ardından kariyerine 1988 yılında Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) uzman olarak adım attı. 1999 yılına kadar SPK Piyasa Düzenleme ve Gözetim Dairesi, Denetim Dairesi, Araştırma ve Geliştirme Dairesi ile Uluslararası Menkul Kıymet ve Borsalar Komisyonları Birliği IOSCO kurul ve komisyonlarında ve OECD çalışmalarında görev yapan Sevdil Yıldırım, 1999 – 2009 yılları arasında Yapı Kredi Yatırım, Turkish Yatırım ve BGC Partners’da genel müdür yardımcılığı sorumluluklarını üstlendi. Sonrasında Yıldız Holding Kurumsal Finansman ve Sermaye Piyasaları Finans Koordinatörü olarak görev alan Sevdil Yıldırım, girişim sermayesi yatırım ortaklığı Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nı kurdu.

2012 – 2018 arasında, halka açık ve halka kapalı şirketlerde bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Sevdil Yıldırım’ın “Establishment and Design of a Financial Futures-Options Market in Turkey 1997” ve “Risk Management Through Futures Markets in Agricultural Sector and Evaluations for Turkey 1997” olmak üzere iki kitabı bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu