GenelGÜNCEL HABERHaberlerRÖPORTAJ

Orman Genel Müdürlüğü’nün personel alımı ile ilgili, sözlü ve uygulama sınavında gözlemci olarak yer alan Orman Mühendisleri Odası’ndan sürece dair bilgi aldık.

Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Türkyılmaz, Orman Genel Müdürlüğü’nün bu alımında kesinlikle hak edenin kazanacağını dile getirdi. Kimseye haksızlık yapılmayacak ama haksızlığa uğradığını düşünen bize müracaat etsin, hakkını sonuna kadar arayalım dedi.

İşte Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Türkyılmaz’a sorduğumuz sorular ve cevapları

Orman Genel Müdürlüğünün bir personel alımı var. 1200 orman mühendisi, 2700 orman muhafaza memuru alımı. Bu alımlarda Bakan beyin bir demeci olmuştu. Hiçbir şekilde hiç kimseye bir kayırmacılık olmayacak şeklinde. Orman Mühendisleri Odası olarak sürecin içindesiniz. Şimdi Orman Mühendisi Alımına yönelik süreçle ilgili bize bilgi verebilir misiniz.

Öncelikle hoş geldiniz diyorum. Memurlar.net gibi Türkiye’deki tüm kamu bürokrasisinin takip ettiği, meslektaşlarımızın da yoğunlukla takip ettiği bir Dijital Medya organının bu soruyu sorması bence çok büyük bir önem araz ediyor. Başta Orman Mühendisleri Odası olarak tüm meslektaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz diyorum. 1150 Orman Mühendisi, 2700 orman muhafaza memuru arkadaşımızın Orman Genel Müdürlüğü uhdesine katılması orman teşkilatının en büyük ihtiyacı idi.

Bunun yanında 1146 kişi de diğer branşlarda arkadaşlarımız bunların da 10 tanesi Orman Endüstri Mühendisi, 40 tanesi diğer mühendis arkadaşımız alındı. Diğerleri de bilgisayar işletmeni ve şoför olarak alındı. Şimdi bu süreç ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sayın Bakanımıza orman teşkilatının ihtiyacı olan bu insan kaynağının alımı ile alakalı göstermiş olduğu bu katkıdan dolayı tüm meslek camiamız adına teşekkür ediyorum.

Türkiye’de Tarım ve Orman Bakanlığımız, Orman Genel Müdürümüz ve Bakanımızın önderliğinde bir örnek davranış sergileniyor. Bu alımla alakalı süreci ifade etmeden OGM’ye 2018 yılı kadrosundan 2019 yılı içerisinde sözlü ve uygulamalı sınav yapılarak alınan 46 mühendis olayını yaşadık. Orman Bu uygulama sınavlarına odamızdan da giden görevli arkadaşlarımız vardı. Uygulamalı sınav sonuçları önümüze geldiğinde ilan edilene kadar sabırla bekledik. Hak edenin hak ettiğini almasını ehliyet ve liyakat ilkesine göre davranılması en büyük arzumuz idi. İlan edildiğinde baktık ve gördük ki birebir uygulama sınav sonuçları Türkiye’de kazananlar olarak ilan edildi. Genel Müdürümüz ve Bakanımızla yaptığımız görüşmede Uygulama sınav sonuçlarına bir kişinin dahi müdahale etmediğini, sınav sonuçlarında kim kazanmış ise onların yerleştirildiklerini öğrendik. Bu 46 arkadaşımız Orman Genel Müdürlüğümüzün değişik birimlerinde görev yapıyorlar, alımlarında hiçbir şekilde torpil, tavassut, kayırmacılık olmadı. Atanan arkadaşlarımız bunu biliyor, katılan arkadaşlarımız da bunu biliyor. Biz de bunun en yakın şahidiyiz. Uygulamadan dolayı Bakanlığın bu yeni alımla ilgili taahhütlerini doğru olduğuna ve beyanlarını gerçekçi olduğuna inanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu