GenelGÜNCEL HABERHaberler

Kışın ısınma lüksü kâbusa dönüştü

Doğal gaz son zamla birlikte lüks haline gelirken, Şanlıurfa’ da odun fiyatları arttı. Kış mevsimi yaklaşırken vatandaşlar kış hazırlıkları için odun almaya başladı.

Kentte geçtiğimiz yıl bir ton odunun fiyatı 800 TL iken bu yıl odunun ton fiyatı 3 bin 500 ila 3 bin 700 TL arasında değişiyor.

Genelde kış mevsiminden önce alınan odun fiyatı şimdilerde cep yakarken en çok da dar gelirli aileleri etkiliyor. Tonajı 3 bin 500 ila 3 bin 700 lira olan odun fiyatları vatandaşları bir hayli zorluyor.

Şanlıurfa’da Eyyubiiye, DevleştiBağlarbaşı ve kırsal kesimler’e odun satışı yaptığını söyleyen İbrahim Çiçek; “Vatandaşlardan tavsiyem odunlarını yazın almalarını tercih ederim. Satış konusuna gelirsek eskisi gibi yapamıyoruz hava sıcak vatandaşlar odun telaşında değil” dedi.

 “ESKİYE NAZARAN İŞLERİMİZ PEK FAZLA OLMUYOR”

Deprem ve selden dolayı işlerinin normal olduğunu söyleyen İbrahim Çiçek; “ Şanlıurfa’nın merkez olarak odun ihtiyaçlarını karşılıyoruz kimileri gelip alırken kimileri ise sonraya bırakıyor bir sıkıntımız yok ama eskiye nazaran işlerimiz pek fazla olmuyor. Vatandaşlardan tavsiyem odunlarını yazın almalarını tercih ederim. Satış konusuna gelirsek eskisi gibi yapamıyoruz hava sıcak vatandaşlar odun telaşında değil ama ileriki günlerde işlerimiz açılır, her taraf böyle sadece bizde böyle değil her kesin işi yarı yarıya düştü, pahalılık var ”dedi.

“EN KALİTELİ ODUNUMUZ MEŞE ODUNUDUR”

Bu yıl odun fiyatları 3.500 liradan başladığını beyan eden İbrahim Çiçek; “3.700 liraya kadar da odun fiyatlarımız var. Daha önce odunları 3.200-3.300 liraya verirken arada bir hafta geçince 6 liralık zamla 3.500 liraya vermek zorunda kaldık. Nakliye ve akaryakıta zam gelince mecburen bizde fiyatlara yansıttık en kaliteli odunumuz meşe odunudur fiyatı 3.500 lira vatandaşlar maddi durumlarına göre odun alıyorlar kayısı odunlarımız var ama ben en çok meşe odununu tercih ederim” ifadelerinde bulundu.

“EYYUBİ’YE, DEVLEŞTİ, BAĞLARBAŞI VE KIRSAL KESİMLER ODUN ALIYORLAR”

Doğalgaz geldi ama maddi durumu iyi olmayanlar mecburen oduna yöneldiğinin ifade eden İbrahim Çiçek; “ Bizim kırsal kesimlerimizin çoğu doğal gaz kapılarına gelmesine rağmen ev sahibi üç yâda dört kat kendine çekmiş ama kiracılar mağdur olduğu için doğalgaz çekemiyor odun almaya geliyorlar. Şanlıurfa’nın en çok Eyyubi’ye, Devleşti, Bağlarbaşı ve kırsal kesimler odun alıyorlar” sözlerini sarf etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu