Kaçak Ahşap Bungalov Krizi: Belediye Başkanları Dahil 7 Yetkiliye Soruşturma!
Sakarya’nın gözde turizm bölgesi Sapanca’daki 369 kaçak bungalov nedeniyle çıkan kriz büyüyor: Kaçak bungalovlar nedeniyle mevcut ve eski belediye başkanları dahil 7 yetkili hakkında soruşturma izni verildi.

Süreç Valilikten, Onay Bakanlıktan
Sakarya’nın turizm cenneti Sapanca’da kaçak bungalovlarla ilgili uzun süredir beklenen adım atıldı. Sakarya Valiliği tarafından başlatılan sürecin ardından İçişleri Bakanlığı, dere yatağına inşa edilen 369 ruhsatsız bungalov için 7 yetkili hakkında soruşturma izni verdi. Soruşturma izni verilen isimler arasında mevcut Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin de bulunuyor.
7 Yetkiliye Soruşturma
Soruşturma izni verilen kamu görevlileri şu şekilde:
- Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin
- Eski Belediye Başkanları Özcan Özen ve Aydın Yılmazer
- Belediye Başkan Yardımcısı Burak Koç
- İmar ve Şehircilik Müdürü İbrahim Sucan
- Encümen Üyesi Osman Tandoğan
- Eski Başkan Yardımcısı İbrahim Yaşar Özen
Sakarya Valisi Doğan: “İşlem yapılacak”
Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Şubat ayında düzenlenen güvenlik toplantısında, “Buralara müsaade eden, görmezden gelen ve müdahale etmeyenler hakkında işlem yapılacak” diyerek sürecin sinyallerini vermişti.
Başkan Şahin’den açıklama: “Karar üç ay bekletildi”
Soruşturmaya dahil edilen Başkan Nihat Arda Şahin, kararın 18 Aralık 2024’te alındığını ancak kendilerine 18 Mart 2025’te tebliğ edildiğini belirtti. Bu gecikmeyi “manidar” bulduğunu ifade eden Şahin, açıklamasında dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:
“Demokrasi ve adalet sınavından geçtiğimiz bu günlerde, alınan kararın üç ay bekletilmesi dikkat çekicidir. Sapanca halkının iradesini yok sayan bu girişimler, hizmetin önüne taş koymaktan başka bir şey değildir.”
Sapanca Turizmine Büyük Kazanç
Her ne kadar kaçak bungalovlar hukuki sorunlara yol açsa da, Sapanca turizmine yıllık yaklaşık 5 milyar TL gelir kazandırıyor. Bu nedenle bazı yatırımcılar ve yerel halk tarafından desteklenen bu yapıların, ruhsatsız olmaları büyük bir hukuki çıkmaza neden oluyor.
Yetkililer İtiraz Edecek Mi?
Soruşturma sürecinde, sorumluluğu bulunan kişilerin netleşmesi bekleniyor. Tebligatların ulaşmasının ardından yetkililerin 15 gün içinde Danıştay ya da Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz hakkı bulunuyor. Sakarya’da yürütülecek bu soruşturma, kaçak yapılaşmayla mücadelede önemli bir dönüm noktası olabilir.
KAYNAK : NETGASTE.COM