Ayın Fikirleri Seçildi
“Bir Fikrim Var 2020” Temmuz ayı toplantısı 07.07.2020 Salı günü saat 14:00’da Genel Müdürlüğümüz 700 kişilik amfi konferans salonunda Genel Müdürlüğümüz merkez birimleri ile Araştırma Enstitülerinden 76 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Fikir, proje ve önerilerinin alınabilmesi amacıyla oluşturulan web sitesine gelen toplamda 279 orijinal fikir ile Haziran ayında yapılan Orman Genel Müdürlüğü merkez birimlerinden katılanlarla yapılan toplantıda alınan 22 orijinal fikir Genel Müdürlüğümüzce kurulan komisyon marifetiyle değerlendirildi.
Komisyon tarafından Haziran ayında yapılan toplantıda alınan 22 orijinal fikir 5 adete düşürülürken, Genel Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan web sitesi aracılığıyla gönderilen 279 orijinal fikir 10 adete düşürüldü. Gerek Haziran ayı toplantısında alınan fikirler gerekse web sitesi aracılığıyla alınan fikirler Temmuz ayı toplantısına katılan 76 katılımcıların oyuna sunuldu ve birinci olan fikirler belirlendi. Birinci seçilenler Genel Müdürlüğümüzce ödüllendirilecektir.
Web sitesine gelen toplamda 279 orijinal fikir arasından oylamaya sunulan on fikirden Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Ziraat Mühendisi Abdülkadir KUTLU’nun fikri birinci seçilmiştir. Orman Genel Müdürlüğü merkez birimlerinden katılanlarla yapılan toplantıda belirlenen 22 orijinal fikir arasından oylamaya sunulan beş fikirden Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan Orman Mühendisi Başar BAKIR’ın fikri birinci seçilmiştir.
Ziraat Mühendisi Abdülkadir KUTLU’nun 1. Olan fikri;
“Endemik bitki türlerinin özellikle sadece ülkemizde bulunan yerel endemik bitkilerin çoğaltılıp, mümkünse doku kültüründe yeterli sayıda (100 kat gibi) gen kaynağı olarak saklanmasından sonra, bu endemik türlerin belirli bir orman alanına dikilmesiyle, ULUSLARARASI ölçekte bir endemik bitkiler ormanı kurulması. Yılın belli dönemlerinde düzenlenecek turlarla dünya fotoğrafçılarına açılması.”
Orman Mühendisi Başar BAKIR’ın 1. Olan fikri;
“Orman köylülerimiz tarafından üretimi yapılan ve ekonomik değeri olan tıbbı ve aromatik bitkilerin ülkemiz pazarında gerçek değerini bulmaması nedeniyle yaşanan güçlüklerin, genel müdürlüğümüz bünyesinde kurulacak konusunda uzman beş kişilik bir ekip ile bu ürünlerin satışına dair yurtdışı pazarının araştırılması ve oluşturulmasının sağlanması.”