GenelGÜNCEL HABERHaberlerİş

Aydınlı sanatçı, ahşap eserleriyle büyülüyor

Amatörce başladığı ahşap işçiliğinde kendi tekniğini geliştirerek 20 yıl boyunca sayısız eser üreten Engin Birsoy, ahşabın evrensel değerlerine odaklanarak, sanatının genç nesillere tanıtılmasını amaçlıyor.

 AYDIN HABERLERİ –  Aydın‘da ahşap sanatı ile ilgilenen Engin Birsoy yaklaşık 480 eser ürettiğini kaydetti. Ahşap üzerinde oyma, yakma ve boyama tekniklerini kullanarak kendi tarzını yarattığını belirtti.

 Efeler ilçesinde ahşap işçiliğiyle ilgilenen Engin Birsoy, amacının ahşap denildiği zaman yalnızca gündelik hayatta kullanılan eşyalardan ibaret olmadığını söyledi. Birsoy “Ahşabın kendine munasır kokusunu ve sıcaklığını özellikle genç nesile hissettirmek istiyorum. Ülkemizde sanat eserlerinin hak ettiği değeri görmüyor. Bu konudan dolayı çok üzülüyorum ama sanatıma küsmüyorum. Kendimi tenzih ederek ifade etmek isterim ki küstürülmüş bir sanatçının ufku da heyecanı da biter” dedi.

Aydınlı sanatçı, ahşap eserleriyle büyülüyor

KONSANTRE OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Eserlerin yapım süresi hakkında bilgi veren Birsoy, “Yapım süresi eserin büyüklüğü, detayı ve ağacın cinsine göre değişim gösteriyor yaklaşık 10 ila 40 gün arasında çalışmalarımı tamamlıyorum. Ayrıca Bu işlerde konsantre çok önemlidir. Ruh haliniz uygun değilse bence ahşaba dokunmamalısınız. Çünkü bu durum esere olumsuz yansıyabilir. Ben daha çok ilimizi ilgilendiren tarım ürünleri ve kültürel değerlerimizin yansımalarıyla ilgili çalışmalar yapmaya gayret ediyorum. Zira Aydınımız tanıtılırken sanki bir paket incir kutusuna sığdırılacak kadar küçük bir şehir değildir” ifadelerini kullandı.

 

 

Aydınlı sanatçı, ahşap eserleriyle büyülüyor

Yapmış olduğu eserlerin maliyetleri hakkında bilgi veren Birsoy, “Maliyetler yapılan eserin ebatına ve kompozisyonun zorluğuna göre 3000 lira ile 40 bin lira arasında değişiklik gösteriyor” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu