GenelGÜNCEL HABERHaberlerİş

Orman iş kolunda sendikaların üye sayıları düştü!

Tarım ve Ormancılık iş kolunda sendikaların üye sayısı düştü. Türkiye Orman İşçileri Sendikası, yüzde 1 barajının altına düşerken, iş kolunda en fazla üyeye sahip Öz Orman-İş Sendikası ile Tarım-İş Sendikasının da üye sayıları geriledi.

Sendikalar ve Toplu iş sözleşmeleri gereğince işkollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2024 Temmuz ayı istatistikleri hakkında tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

3 SENDİKA ÜYE KAYBETTİ!

Avcılık Balıkçılık, Tarım ve Ormancılık işkolunda en fazla üyeye sahip olan Öz Orman-İş Sendikası, Tarım-İş Sendikası ve Türkiye Orman İşçileri Sendikasının üye sayısı düştü. Türkiye Orman İşçileri Sendikası’nın üye sayısı yüzde 1’in de altına düşerek toplu iş sözleşme hakkını da kaybetti.

ÖZ ORMAN-İŞ SENDİKASI LİDERLİĞİNİ DEVAM ETTİRDİ!

İş kolunda en fazla üye 26 bin 117 ile Hak-İş’e bağlı Öz Orman-İş Sendikasında bulunurken, sendika 2024 Temmuz ayı istatistiklerinde üye sayısı 25 bin 120’ye geriledi. Buna göre Öz Orman-İş Sendikası, son bir yılda 997 üye kaybetti.

Diğer yandan iş kolunda üye sayısı bakımından ikinci sırada bulunan Türk-İş’e bağlı Tarım-İş Sendikasının da üye sayısı geriledi. 2023 Temmuz istatistiklerinde 12 bin 504 üyesi bulunan Tarım-İş Sendikası’nın 2024 Temmuz istatistiklerinde üye sayısı 671 kişi düşerek 11 bin 833’e düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu