GenelGÜNCEL HABERHaberlerİşORMAN ÜRÜNLERİ

İyi ki varsın ‘Ağaç Dede’

55 yaşındaki Harun Aydın, çocukluk hayalini 3 yıldır gerçeğe dönüştürüyor. İlçe ilçe mahalle mahalle gezerek 7 bin meyve fidanını toprakla buluşturdu.

Konya’da yaşayan 55 yaşındaki Harun Aydın, çocukluk hayalini 3 yıldır gerçeğe dönüştürüyor. İlçe ilçe mahalle mahalle gezerek özellikle kamu kurumlarının bahçelerine meyve ağaçları diken Aydın, bu süreçte 7 bin fidanı toprakla buluşturdu. Sadece ekmekle kalmayıp, onların bakımını da yapan Aydın, “Bana ‘Ağaç Dede’ diye sesleniyorlar. Kimseden bir beklentim yok. Buradan bir meyve koparıp yeseler dünyalar benim olur. Nefesim yettiğince fidanları toprakla buluşturmaya devam edeceğim” dedi.

Emekli Harun Aydın, çocukluğundan beri ağaçları çok seviyor. Yıllarca çeşitli işlerde çalışan Aydın, 3 yıl önce ‘Artık bir şeyler yapmalıyım’ diyerek harekete geçti. Bir derneğinde maddi destek sağladığı Aydın, ilçe ilçe mahalle mahalle dolaşıp özellikle hastane, okul, sağlık ocağı, kuran kursları gibi yerleri bahçelerine çeşitli meyve fidanları dikiyor. Harun Aydın sadece ekmekle de kalmayıp, testeresini ve bağ makasını da yanında taşıyor ve ağaçların da bakımlarını yapıyor. Çuval dolusu fidanları yüklenip, yollara çıkan Aydın, bunu yaparken de çok mutlu olduğunu söylüyor.

 

‘SON NEFESİNE KADAR FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIM’

SABAH, çevresinde ‘Ağaç Dede’ olarak bilinen Harun Aydın’ın fidanları toprakla buluşturmasına eşlik etti. Günün ilk ışıklarıyla yollara düşen Aydın, Çumra ilçesinde önce bir okulun ardından da hastane bahçesinde fidanları toprakla buluşturdu. Bunu yaparken de çok mutlu olduğunu belirten Harun Aydın, “Peygamber efendimiz bile kıyamet anında bile bir fidanı toprakla buluşturun der. Fidanlar hem insanlar hem de hayvanlar için bir candır. 3 yıldır yollardayım ve binlerce fidanı toprakla buluşturdum. Benden daha mutlu insan olabilir mi? Buralara gelen bir hasta dalından meyvesini koparıp yese ben daha ne isterim. Bu iş beni hiç yormuyor aksine dinç tutuyor. Çocukluk hayalimi gerçeğe dönüştürdüm. Allah nasip ederse son nefesime kadar da fidanları toprakla buluşturmaya devam edeceğim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu