GenelGÜNCEL HABERHaberler

İzmir’de esnaf buluşması! “Ben de Bergamalı marangoz Mehmet’in çocuğuyum”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Ahilik Haftası'nda İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) temsilcileriyle bir araya geldi ve ahilik kültürünün önemine vurgu yaptı.

HAKTAN YAĞIZ AKÇAY – İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, 18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanan 36. Ahilik Haftası‘nda İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata ve Ahilik Komitesi temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı, Egemenlik Evi’ndeki toplantı salonunda gerçekleşti.

“Ahilik Haftası bizim için çok önemli”

Başkan Vekili Özuslu, toplantıda ahilik kültürünün ve esnafın önemine dikkat çekti. Kendisinin de esnaf bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Özuslu, esnafların şehrin temel direği olduğunu ve Ahilik Haftası’nın bu kültürü hatırlatmak için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Şehir Kartı gibi uygulamalarıyla esnafa ve vatandaşa destek olduğunu vurguladı.

Özuslu, “Ahilik Haftası bizim için çok önemli. Ben de Bergamalı marangoz Mehmet’in çocuğuyum. Babam esnaf. Esnaflara her şeyimizi emanet ediyoruz. Ahilik birbirine destek olmak demek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin esnafa ve vatandaşa büyük katkı sağlayan İzmir Şehir Kartı da hem esnafı hem de vatandaşı düşünen bir uygulama. İzmir Büyükşehir Belediyesi esnafla el ele olmaya devam edecek. Amacımız daha yaşanabilir bir İzmir yaratmak” şeklinde konuştu.

“Elimizden geleni yapacağız”

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin esnafa sağladığı destekler için teşekkürlerini ileterek, “Kısa süre önce İESOB yönetiminde olmamıza rağmen bizlere hep destek oldunuz. Bizler de yüzyıllardır süren esnaflığın, ahiliğin unutulmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi. Ahilik Haftası’nın esnaf kültürünün yaşatılması ve tanıtılması için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu