GenelGÜNCEL HABERHaberler

Antalya’nın ardından 2 ilde daha orman yangını

Kemalpaşa ilçesinin kırsal Hamzababa Mahallesi’ndeki ormanda, saat 14.00 sıralarında, yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 uçak, 5 helikopter, 13 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk edildi.

KONTROL ALTINDA

İzmir’in Kemalpaşa ilçesi Hamzababa Mahallesi’nde, saat 14.00 sıralarında çıkan orman yangını, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahaleyle, yaklaşık bir saatte kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni ile ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.

HATAY

Hatay’ın Antakya ilçesinde orman yangını çıktı. İlçeye bağlı Gülderen ile Kisecik mahalleleri arasındaki ormanda saat 14.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan çalışma başlattı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay’ın merkez Antakya ilçesine bağlı Gülderen ile Kisecik mahalleleri arasındaki ormanda saat 14.00 sıralarında çıkan yangın, yaklaşık 2 saatte kontrol altına alındı. Yangında ne kadar alanın zarar gördüğü, soğutma çalışmalarından sonra tespit edilecek.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme sürüyor.

ANTALYA

Antalya‘da da Kemer ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için ekipler çalışma başlattı.

 

Son dakika... Antalyanın ardından 2 ilde daha orman yangını

 

Değirmendere Mahallesi’nde Kemer- Antalya karayolu kenarındaki ormanda dün saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli rüzgârın da etkisiyle alevler bir anda yayıldı. Yerleşim yerleri ve karayolunun yakınındaki yangının söndürülmesi için bölgeye ekipler yönlendirildi. Yangına 15 arazöz, 8 su tankeri, 6 ilk müdahale aracının yanı sıra çok sayıda ekiple müdahale etti.

Bölgeye Antalya ve Kumluca’dan da takviye itfaiye ekipleri yönlendirildi. Hızla olay yerine ulaşan ekipler yangına müdahaleye başladı. Alevlerin tehdit ettiği çevredeki yerleşim yerleri de tedbir amacıyla boşaltıldı. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi.

KEMER DEVLET HASTANESİ TAHLİYE EDİLDİ

Yangının söndürülmesi için çalışmalar sürerken, alevlerin yaklaştığı yerleşim yerlerinin yanı sıra Kemer Devlet Hastanesi’nin de tamamen tahliye edilmesi kararlaştırıldı. Ekipler tahliye çalışmaları için harekete geçti. Yangın yerine yakın noktada bulunan bir akaryakıt istasyonunun etrafında da ekipler önlem aldı. Telsizden çok sayıya insan gücüne ihtiyaç olduğu çağrısı yapıldı.

16/16

ALEVLER 40 KİLOMETREDEN GÖZÜKÜYOR

Diğer yandan Kemer ilçesinde yanan alanda yükselen alevler, yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki kent merkezindeki falezler üzerinden de gözlendi. Meteorolojinin verilerine göre yangın bölgesinde rüzgarın saatteki hızının 10 kilometre dolayında olduğu, nem oranının ise yüzde 25 olarak ölçüldüğü belirlendi. Antalya İl Sağlık Müdürü Oğuz Karahan da bölgeye giderek, çalışmaları koordine etti.

 

Son dakika... Antalyanın ardından 2 ilde daha orman yangını

 

MAHALLEDE YANGIN NÖBETİ

Yangını ilk duyduklarında eve geldiklerini anlatan Eylül Canlı, “Alevler çok yakında görünüyordu. Bizim mahallede duman kokusu vardı. Tepeyi alevler kaplamıştı. İtfaiye araçları geldi. Söndürme çalışmaları başladı. Herkes çok korkuyordu. Evimizin iki tarafında benzin istasyonu var. Yangın mahalleye gelse tehlikeli olurdu. Herkes birbirine destek oluyor. Herkes birbirini sakinleştirmeye çalışıyor. Yangının bir an önce söndürülmesini istiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu