GenelGÜNCEL HABERHaberler

KIRSALDA 17 KİŞİYE İŞ SAĞLADI

Fatsa’nın Kabakdağı mahallesinde palet tesisi kuran İlhan Kaynaroğlu Avrupa’ya ürün gönderiyor.

Fatsa’da çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren İlhan Kaynaroğlu, 1 yıl önce bir akdaşının da yönlendirmesiyle palet tesisi kuramaya karar verdi. Yer arayışına giren Kaynaroğlu, uygun yer bulamayınca Fatsa’ya 12-13 kilometre uzaklıktaki Kabakdağı mahallesine gelerek Ayka Palet Tesisini kurdu. Ayka Palet bugün tam 17 kişiye istihdam sağlıyor, ahşap paletleri yurt içine ve yurt dışına ihraç ediyor.

HER ŞEY 1 YIL ÖNCE BAŞLADI

Avrupa standartlarında paletler yaptıklarını belirten Ayka Palet işletme sahibi İlhan Kaynaroğlu, “Ürünlerimiz fırınlanmış ürünler dolayısıyla yurt dışına da gönderilmeye uygun ürünler. Biz ürünlerimizi organize sanayi bölgesindeki firmalara gönderiyoruz onlar da yurt dışına gönderiyor. Değişik palet çeşitleri var biz bunları yapabiliyoruz. Şu anda da işlerimiz gayet iyi. Toplamda 17 kişi çalıştırıyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok.” dedi.

KADEME KADEME BÜYÜYECEĞİZ

Palet işinin önünü açık olduğunu belirten Kaynaroğlu, “ Ürün gönderdiğimiz ülkeler içinde Almanya, Fransa ve Avusturya da var. Büyümeyi elbette planlıyoruz ancak anı ve aşarı büyüme yerine yavaş yavaş büyümeyi tercih ediyoruz. Bizim işimizde nem oranı çok önemli. Çünkü nemi standardın üzerinde olan ürünler geri gönderiliyor. Tıpkı fındıkta olduğu gibi.” şeklinde konuştu. Muharrem Göç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu