GenelGÜNCEL HABERHaberler

Ahşap Arabaya 1 Milyon Dolar Verdiler

Bosna Hersek'in Banjaluka şehri Celinac'tan emekli olan Momir Bojic, ahşaptan dört tekerlekli evcil hayvanıyla olan tecrübelerini paylaştı.

Bosna Hersek’in Banjaluka şehri Celinac’tan emekli olan Momir Bojic, ahşaptan dört tekerlekli evcil hayvanıyla olan tecrübelerini paylaştı. En az 21 bin meşe parçası, ahşap direksiyon simidi ve vites kutusuyla kaplı Volkswagen “böcek”inin hikayesini paylaştı. Araçta farlar ve dönüş sinyalleri, aynalar ve koltuklar, radyo-kaset çalar ve ön cam dışında her şey ahşap.

1 MİLYON DOLAR TEKLİF ALDIM
Momir Bojic “Alıcı olmadığı için değil. Bir keresinde, bir Arap öne çıktı ve bir milyon dolar kadar teklif etti, ancak kısa süre sonra öldü. Küçük erkek kardeşi de daha sonra öldü, bu yüzden Araplarım öldü ve böceği satmam gerekiyordu. Birkaç yıl önce, dünyanın en büyüğü olan benzersiz bir araba müzesi açmayı planlayan Dubai’den zengin bir adamla nasıl temasa geçtiğini anlatan Bojic, “750.000 dolar teklif etti ve ardından bir başkasını yapmamak için miktarı 250.000 dolar daha artırdı.” dedi.
“Her şey kabul edildi ve peşinat almak istemedim çünkü sözümüz ikimiz için de bir mühürdü. Ama insanlar öldü ve ben arabayla kaldım. Nada’m ve ben bunu tam bir buçuk yıl boyunca yaptık. Akşamları planlar çizdim, bir şeyler yapmayı düşündüm ve gün boyunca garajdaki “böcek” i süsleyecektik. Ve tek bir tahtayı bile yanlış yerleştirmedim, çünkü kendi kendime söyledim bir kez hata yaparsanız, parmaklarınızı bir çekiçle vururum ve işiniz biter dedim. ” dedi. Birden bir böceği satın alma dürtüsünü nasıl hissettiğini, çünkü pazara gitmek için kullanabileceği hiçbir aracı olmadığını anlatıyor. Kendine bir oyuncak aldığında, devam etti, başka bir şeyle eğlenmek ve biraz yeniden şekillendirmek istedi.
İlk başta üzerini ahşapla kaplamayı bile düşünmedi ama sonra “fikir gökten düştü” ve bir zamanlar direksiyon sınavına girdiği araba hayalinde yeni şekiller almaya başladı.
Momir Bojic, 20 yılını geçirdiği Almanya’da çalışma alışkanlıklarını ve özellikle disiplini nasıl edindiğini de anlatıyor. Marangozluk yeteneğini, üst düzey bir zanaatkar olduğunu söylediği anne tarafından dedesinden aldığını söylüyor. Ve “tahta böceği”nin yanı sıra birçok değerli ve ender el sanatlarıyla övünmektedir.

DALGA GEÇİYORLAR!

“Benim “böceğim” de diğerleri gibi bir araba, sadece biraz ahşap. Her yere gideceğim, gerekirse Belgrad ve Zagreb’e, sadece bir sorunum var. Ne zaman teknik muayeneden geçsem ama hangi renk gireceğim sorusuyla hep dalga geçiyorlar benimle.
Meşe rengini koymalarını söylüyorum ve katalogda olmadığını not ediyorlar. Ve onlara dedim ki: ‘Ne istersen koy, sadece geçmeme izin ver”

TARLADA ÇALIŞMAK BANA GÖRE DEĞİL!
Momir Bojic “Nasıl saban süreceğimi, kazacağımı veya hasat edeceğimi bilmiyorum. Sığır beslemek dışında sahada hiçbir şey bilmiyorum, çünkü gençken bunu yapardım ama şimdi sığır yok. Ellerimle yapabileceğim tek şey ahşap sanatı.”Böceği” satarsam, tüm parayı yoksul çocuklara vereceğim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu