GenelGÜNCEL HABERHaberler

Kronospan Dev Kereste Şirketini Alıyor!

CVC Capital ve Ahşap Panel üreticisi Kronospan, Kanadalı kereste şirketi West Fraser Timber Co'yu (WFG.TO) satın almak için ortak bir ilgi beyanı sundu.

CVC Capital ve Ahşap Panel üreticisi Kronospan, Kanadalı kereste şirketi West Fraser Timber Co’yu (WFG.TO) satın almak için ortak bir ilgi beyanı sundu.

 

Kaynaklar, CVC ve Kronospan’ın West Fraser yönetimine anlaşma müzakerelerine devam etmek istediklerini bildirdiklerini söyledi. Düşünülen satın alma tutarı henüz öğrenilemedi.

 

10,6 milyar kanada doları (8,2 milyar $ ) piyasa değeri olan West Fraser hisseleri, haberler üzerine sıçradı ve Salı günü öğleden sonra işlemlerinde %15 arttı.

 

West Fraser yaptığı açıklamada, CVC ve Kronospan ile görüştüğünü doğruladı, ancak devam eden bir anlaşma görüşmesi olmadığını söyledi. Gerçek bir teklif almadığını ve hissedar değeri yaratmak için iş stratejisini uygulamaya odaklandığını da sözlerine ekledi.
West Fraser, Kronospan’ın da hissedarlarından biri olduğunu söyledi. Kronospan, Refinitiv verilerine göre West Fraser’da %8’den fazla hisseye sahip olan Banasino Investments Ltd’ye bağlı.

 

CVC yorum yapmaktan kaçınırken, Kronospan yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

 

West Fraser’a yönelik satın alma ilgisi, COVID-19 pandemisi sırasında daha fazla insanın tecrit edip ev iyileştirmesine yönelmesi, kereste ve kontrplak gibi ürünlere olan talebin artmasına neden olduğu için hisselerinde iki yıllık bir ralliyi takip ediyor.

Kaynak : Ahşap Global

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu