HaberlerSOSYAL MEDYA

Sosyal Medyada Ticaret Çığ Gibi Büyüyor

E-Ticaret’ten sonra S-Ticaret de çığ gibi büyüyor. Dünyada S-Ticaret olarak adlandırılan sosyal ticaret, 2011’de 5 milyar dolar hacme sahipken, 2016’da bu rakam 50 milyar dolara yükseldi.

Günlük hayatımızda sosyal medyanın hızlı gelişimine şahit olmaktayız. İnsanlar bu uygulamaları sohbet amaçlı kullanmaktayken, son dönemde S-Ticaret olarak adlandırılan ve kullanıcıların sosyal medyadan alım satım yaptıkları bir mecra haline geldi. 2011 yılında bu uygulamalardaki ticaret hacmi 5 milyar dolar iken beş yılda 10 kat artarak 50 milyar dolar gibi çok ciddi bir rakama ulaştığını görmekteyiz. Mağaza mağaza gezip ürün satın almaktansa daha hızlı ve daha az zahmetli bu durum günden güne artarak devam edeceğe benziyor. 2 milyar kullanıcıya sahip Facebook, 1,5 milyar kullanıcının olduğu YouTube, ve 800 milyon üyenin yer aldığı instagram, aynı zamanda birçok markanın da mağazası konumuna geldi. Önümüzdeki 3 yılda bu rakamın üçe katlanarak 160 milyar doları aşması bekleniyor. Yapılan araştırmaya göre tüketicilerin %83’ü bir ürünü almadan önce sosyal ağlarda araştırma yapıyor. %16’lık dilimde yer alan insanlar ise bakıp beğendiği ürünlerin altında yer alan satın al butonunun kendilerini satın almaya teşvik ettiğini söylüyor.

Türkiye’nin sosyal medya kullanım verileri açıklandı Türkiye, Facebook’ta 43 milyon, Instagram’da 37 milyon kullanıcı sayısını aştı; Twitter ve Snapchat platformlarının her birinde ise 9’ar milyon kullanıcıya dayandı. Türkiye’nin sosyal medya kullanımıyla ilgili son veriler açıklandı. Ekim 2018 rakamlarına göre Türkiye, Facebook’ta 43 milyon, Instagram’da 37 milyon kullanıcı sayısını aştı; Twitter ve Snapchat platformlarının her birinde ise 9’ar milyon kullanıcıya dayandı. İnternet ve sosyal medya analizleri yapan “We Are Social”ın 2018 yılı 4. çeyrek küresel internet raporu yayınlandı. Buna göre Ekim 2018 itibariyle dünya genelindeki internet kullanıcı sayısı 4.2 milyara ulaştı. Bu rakam, 7.6 milyarlık dünya nüfusu dikkate alındığında, dünyanın yüzde 55’inin “online” olduğunu gözler önüne serdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu