GenelGÜNCEL HABERHaberler

Kar çamur dinlemeyen ormancılar 24 saat “ağaç nöbeti”nde

Sakarya'da ağaçların korunması ve çoğaltılması için mücadele veren ekipler, soğuk hava, kar ve çamura aldırış etmeden ormanlık alanlarda denetim, bakım ve koruma faaliyetlerini sürdürüyor.

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Geyve Orman İşletme Müdürlüğü, 11 teknik personel, 17 memur, 24 orman muhafaza memuru ve 65 orman işçisiyle aralarında Pamukova ve Taraklı`nın da bulunduğu üç ilçedeki 74 bin hektar ormanlık alanda görev icra ediyor.
Ormanlık alanların çoğaltılması, korunması ve geleceğe taşınması amacıyla 7 gün 24 saat özveriyle çalışan ekipler, yangınlara ve kaçak ağaç kesimlerine müdahalenin yanında ömrünü doldurmuş, kırık ve çürük ağaçları tespit ediyor. Ekiplerce damgalanan ağaçlar, kesildikten sonra depolarda satışa hazır hale getiriliyor.
İlkbaharın ilk günlerinde yoğun kar, balçık ve soğuk havaya rağmen çalışmalarını sürdüren ormancılar, zorlu arazilerde fotokapan ve dronlardan yardım alarak kontrol faaliyetlerini aksatmadan yürütüyor.
İki yıl önce Taraklı`da çıkan orman yangınında zarar gören alanları temizleyip ağaçlandıran ekipler, Orman Köylerini Destekleme ve Yerinde Kalkındırma Projesi (ORKÖY) kapsamında köylülere, verdikleri kredilerle ekonomik katkı sağlıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu