GenelGÜNCEL HABERHaberler

Starwood devreye girdi. Kardeşler anlaştı, Yıldız Sunta krizi çözüldü

Bu kez ciddi. Bu kez imzalar atıldı. Küs kardeşler barıştı, kör düğüme dönen o büyük kriz aşıldı. Yıldız Sunta’da çarklar yakında yeniden dönmeye başlayacak

İsterseniz önce, Kartepe Uzunbey Mahallesinde 21 yıl faaliyet gösteren, İSO 500 listesinde kendisine sürekli yer bulan Yıldız Sunta’nın bugünlere nasıl geldiğini özetleyerek başlayalım.

2.5 YIL SONRA ANLAŞMIŞLARDI

Yıl 2019. 2018 yılındaki ekonomik krizden sonra belini doğrultamayan Yıldız Sunta üretimini durdurmuş ve konkordato ilan etmişti. Şirket konkordato sürecini başarıyla yönetemezken, dev fabrikanın sahibi Ahmet Yıldız yaklaşık 2.5 yıl sonra şirketi, abisi Fehmi Yıldız’ın yönetim kurulu başkanı olduğu, Yıldız Entegre, İGSAŞ ve Yıldız Demir Çelik gibi onlarca fabrikayı bünyesinde barındıran Yıldızlar Yatırım Holding’e devretti.

ÇARKLAR DÖNMEYE BAŞLAMIŞKEN…

Bu habere Kartepe ve Kocaeli çok sevindi. Fehmi Yıldız eski çalışanları geri çağırmaya başladı. Fabrikadaki tüm makinelerin bakımını yaptırdı. İhtiyaç duyulan makineler sipariş edilmeye, çarklar dönmeye, kapasite her geçen ay artmaya başladı. Ancak…

AHMET YILDIZ ANİDEN VAZGEÇTİ

Kasım ayı başında yenileme çalışmaları durdu, üretim azaldı ve çalışanlar yine çıkarılmaya başlandı. Konkordato sürecinin tam olarak tamamlanmadığı, Ahmet Yıldız’ın fabrikayı Fehmi Yıldız’a satmaktan vazgeçtiği ortaya çıktı, Yıldız Sunta’nın bütün borçlarını ödeyen Fehmi Yıldız’ın bu duruma çok üzüldüğü ifade edildi.

TÜM ÇALIŞANLAR ÇIKARILDI

Sonradan buldukları işleri bırakarak tekrar fabrikalarına dönen çalışanlar kasım ayı sonuna kadar işten çıkarılırken, Fehmi Yıldız fabrikaya yaptırdığı bütün yatırımları söktürdü, depoya kaldırdı. Ve Türkiye’nin dev sanayi kuruluşu bir kez daha kapandı, kapısına kilit vuruldu.

TÜM BORÇLARINI ÖDEMİŞTİ

3 ay çalıştıktan sonra yeniden kapanan fabrika atıl halde beklerken, Yıldız Sunta’nın bütün borçlarını ödeyen, geçen yıl toplamda 700-800 milyon lira yatırım yaptığı ifade edilen Fehmi Yıldız’ın kendi alacakları için haciz sürecini başlattığı belirtildi.

BARIŞI DİĞER KARDEŞ Mİ SAĞLADI?

Fabrikanın mevcut sahibi Ahmet Yıldız’ın ne yaptığı ya da yapmak istediği bilinmiyordu. Kimileri satış ya da ortaklık arayışları çerçevesinde bazı görüşmeler yaptığını iddia ederken, aradan geçen zaman zarfında o yönde herhangi bir gelişme yaşanmadı. Derken araya Bursa İnegöl’deki diğer kardeşin girdiği ifade edildi.

CUMA GÜNÜ HER ŞEY BİTTİ

En sonunda iki kardeş el sıkıştı ve Cuma günü notere gidilerek tüm yasal işlemler de tamamlandı. Fehmi Yıldız’ın sökülen makineleri hızla Yıldız Sunta’ya geri getireceği ve fabrikayı en kısa sürede çalıştırmaya başlayacağı ifade edildi. Eski çalışanların tekrar çağırılıp çağrılmayacağı, o çalışanların da gelip gelmeyeceği merak konusu.

VARLIK SATIŞI YAPILDI

Devir teslimle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre; iki şirket arasında varlık satışı yapıldı. Yani Yıldız Sunta fabrikayı her şeyi ile Yıldız Entegre’ye sattı. Böylelikle Yıldız Sunta üzerindeki diğer mali ve hukuki sorumluluklarla, Ahmet Yıldız ve çocukları ilgilenmeye devam edecek.

TABELA DEĞİŞECEK

Yani fabrikadaki Yıldız Sunta tabelası değişecek. Yıldız Sunta ise tabiri caizse bir tabela şirketine dönüşecek. Fabrika içinde ofisi bulunan Ahmet Yıldız’ın İzmit’te Yıldız Sunta için müstakil bir ofis tutacağı ve bundan sonraki iş yaşamanı o ofis üzerinden yürüteceği gelen bilgiler arasında.

EN AZ 500 KİŞİYE

Tabelası değişecek olan Yıldız Sunta fabrikasının ise bu yıl içinde en az 500 kişiye doğrudan, yan sektörlerle birlikte 1000 kişiye ekmek kapısı olması bekleniyor.

KAYNAK : enkocaeli.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu