GenelGÜNCEL HABERHaberler

Türkiye ağaç kesiminde rekor kırıyor.

Dünyayı evlere hapseden Covid-19 pandemisi Türkiye’deki orman kesimlerini durduramadı. Türkiye 24,8 milyon metreküp ağaç keserek bugüne kadarki en yüksek seviyeye çıktı.

Türkiye endüstriyel odun üretiminde bugüne kadarki en yüksek seviyeye çıktı. 2000 yılında 7,3 milyon metreküp olan endüstriyel odun üretimi 2020’de 24,8 milyon metreküpe yükseldi. Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2020 yılında yapılan üretimin bugüne kadar yapılan en yüksek rakam olduğu belirtilerek, “Havaların düzelmesi ile satış yerlerine getirilen ürün miktarlarında belirgin bir artış görülmekte olup, bu ürünler en kısa sürede piyasaya arz edilecektir. Genel Müdürlüğümüzce sektörün hammadde ihtiyacının karşılanması için tüm gücümüzle çalışmalar sürdürülmekte olup, panik havası oluşturulmaması önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

OGM: ‘PANDEMİYE RAĞMEN EN YÜKSEK ÜRETİM RAKAMINA ULAŞTIK’

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), son aylarda yapılan ihalelerde kereste fiyatlarının hızla yükselmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye’nin 2000 yılındaki endüstriyel odun üretiminin 7,3 milyon metreküp olduğu kaydedilen OGM’nin açıklamasında, “2019 yılında 22,1 milyon m3 endüstriyel odun üretimi yapılmış, 2020 yılında ise; pandemi olmasına rağmen personelimiz ve üretim yapan köylülerimizin fedakârca çalışmaları sonucunda bir önceki yıla göre yüzde 13 artırılarak 24,8 milyon m3 endüstriyel odun üretimi yapılmış, bugüne kadar yapılabilen en yüksek üretim rakamına ulaşılmıştır” bilgisine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu