EKONOMİGenelGÜNCEL HABERHaberlerİşORMAN ÜRÜNLERİSON DAKİKA

Son Dakika! Fehmi Yıldız’dan, Yıldız Sunta’ya haciz. Ahmet Yıldız’ın masasını da aldılar

Kocaeli Kartepe Uzunbey Mahallesinde 21 yıl faaliyet gösteren, İSO 500 listesinde kendisine sürekli yer bulan Yıldız Sunta, 2019 yılında üretimini durdurmuş ve konkordato ilan etmişti

O tarihten sonra Yıldız Sunta’nın beli bir türlü doğrulmadı. Şirket konkordato sürecini başarıyla yönetemezken, dev fabrikanın sahibi Ahmet Yıldız şirketi abisi Fehmi Yıldız’ın yönetim kurulu başkanı olduğu, Yıldız Entegre ve İGSAŞ gibi onlarca fabrikayı bünyesinde barındıran Yıldızlar Yatırım Holding’e devretti.

 

ÇARKLAR DÖNMEYE BAŞLAMIŞTI

Bu habere Kartepe ve Kocaeli çok sevindi. Fehmi Yıldız eski çalışanları geri çağırmaya başladı. Fabrikadaki tüm makinelerin bakımını yaptırdı. İhtiyaç duyulan makineler sipariş edilmeye, çarklar dönmeye, kapasite her geçen ay artmaya başladı.

 

AHMET YILDIZ VAZGEÇMİŞ

Ancak kasım ayı başında yenileme çalışmaları durunca ve üretim azalınca gerçek de ortaya çıktı. Konkordato sürecinin tam olarak tamamlanmadığı, Ahmet Yıldız’ın fabrikayı Fehmi Yıldız’a satmaktan vazgeçtiği, Yıldız Sunta’nın bütün borçlarını ödeyen Fehmi Yıldız’ın bu duruma çok üzüldüğü ifade edildi.

 

TÜM ÇALIŞANLAR ÇIKARILDI

Sonradan buldukları işleri bırakarak tekrar fabrikalarına dönen çalışanlar kasım ayı sonuna kadar işten çıkarılırken, Fehmi Yıldız fabrikaya yaptırdığı bütün yatırımları söktürdüğü, “Yıldız Entegre’ye götürün” talimatı verdiği ifade edildi. Ve Türkiye’nin dev sanayi kuruluşu bir kez daha kapandı, kapısına kilit vuruldu.

 

TÜM BORÇLARINI ÖDEMİŞTİ

3 ay çalıştıktan sonra yeniden kapanan fabrika atıl halde beklerken, Yıldız Sunta’nın bütün borçlarını ödeyen, geçen yıl toplamda 700-800 milyon lira yatırım yaptığı ifade edilen Fehmi Yıldız’ın kendi alacakları için haciz sürecini başlattığı belirtildi.

 

MAKAM ODASINDAKİ MASALARI DA

Haciz memurlarının fabrikaya geldiği, Ahmet Yıldız’ın makam odasındaki masa ve sandalyeler dahil olmak üzere taşınıp satılabilecek ne varsa aldığı ifade ediliyor. Haciz işleminin tamamlanıp tamamlanmadığı, başka alacakların da haciz işlemini başlatıp başlatmadığı ise şimdilik bilinmiyor.

 

ANLAŞMA İDDİALARI VARDI

Öte yandan fabrikanın mevcut sahibi Ahmet Yıldız’ın satış ya da ortaklık arayışları çerçevesinde bazı görüşmeler yaptığı ve bir şirketle anlaşmaya vardığı iddia edilmişti. Ancak o iddiaya ilişkin şu ana kadar herhangi bir gelişme de yaşanmadı.

 

 

EROĞLU 1 KEZ GELMİŞ

Bu arada daha önce fabrikayı satın alacağı söylenen Nurettin Eroğlu’na ait Eroğlu Holding’den bazı yetkililerin 3-5 araba ile fabrikaya bir kez geldiği, içeride kısa bir inceleme yaptığı, ardından mali tablolara ilişkin bilgiler alıp ayrıldığı, Eroğlu Holding’in konuyla ilgili başka herhangi bir adım atmadığı da gelen bilgiler arasında.

Kaynak : en kocaeli gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu