GenelGÜNCEL HABERHaberler

Yıldız Sunta’nın konkordatosu kalktı

İflasın eşiğine gelen, işçiye parasını ödemeyen Yıldız Sunta, 2019 yılında kapandı. Daha sonra Yıldız Entegre tarafından alınan fabrikanın borçları ödenmeye başlandı ve mahkeme kararı ile konkordato kaldırıldı. Yıldız Sunta’nın Yıldız Entegre ile birleştirilerek üretime başlaması bekleniyor.

MAHKEME KARARI VERDİ

Yaşadığı ekonomik kiriz nedeniyle konkordato ilan eden Yıldız Sunta MDF Orman Ürünleri, yaşadığı krizden çıkarak konkordato kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu. Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada Yıldız Sunta’nın konkordato feragat talebi kabul edildi ve firmanın iflas etmemek için kendisini korumaya aldırdığı konkordato kararı kaldırıldı. Yıldız Sunta’yı alan Yıldız Entegre, her iki fabrikayı birleştirmeyi planlıyor.

BORÇLAR ÖDENİYOR

Yıldız Sunta 2019 yılında işçilerinin maaşlarını ödeyemez hale geldi ve üretimi durdurdu. İflas etmemek için konkordato başvurusu yapan ve başvurusu kabul edilen Yıldız Sunta’yı daha sonra Yıldız Entegre aldı. Firmanın üzerindeki konkordatonun kalkması için borçların ödenmesi gerekiyordu. Bunun için yapılan ekonomik planlama ile borçlar ödenmeye başlandı. Bunun üzerine mahkemeye başvuran Yıldız Sunta konkordato kararının kaldırılmasını talep etti. Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada konkordato kararı 15 Kasım itibariyle kaldırıldı. Bundan sonraki süreçte firmayı alan Yıldız Entegre’nin fabrikaları birleştirmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu