GenelGÜNCEL HABERHaberler

‘Titreye titreye bugüne geldik’ : Yükseklik korkusuna rağmen ağaca ev yaptı

Rize’nin Güneysu ilçesinde 54 yaşındaki Erdoğan Baltacı, yerden yaklaşık 10 metre yükseklikte yamaca ve ağaç gövdesine çelik vidalalarla sabitlenmiş 10 metrekarelik ev yaptı. Evin sahibi Baltacı “Yükseklik korkum var. Emniyet kemeri ile kendimi ağaca bağlayarak titreye titreye bugüne getirdik. İnsanlardan uzak, tamamen doğa ile baş başa stres atabileceğimiz bir alan” ifadelerini kullandı.

Köyünde evi olan Baltacı, çocukluğunun geçtiği babasından kalan arazisindeki gürgen ağacına şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için ev yapmaya karar verdi.

Sağlam olması için de 3 çelik tel ile ağaca ve kayaya bağlayan, 20 çelik vida ile sabitleyen Baltacı, eve 13 basamaklı merdivenle çıkılıyor.
Baltacı 30 yıl gurbette çalıştığını ve bedenen çok yıprandığını söyledi.

Emekli olduktan sonra köyüne dönerek stresten uzaklaşmayı istediğini anlatan Baltacı, çalıştığı dönem de ağaca küçük bir ev yapmayı hep düşündüğünü aktardı.

Amacının çabuk ulaşılabilen sessiz bir yer olduğunu vurgulayan Baltacı, ağacın olduğu bölgeye araba yolu olmadığını ve patika yolu yürüyerek ulaştığını ifade etti.

“İnsanlardan uzak, tamamen doğa ile baş başa stres atabileceğimiz bir alan. Çevremizdekiler nasıl yaptığımız merak ediyor. Dedem yıllarca bu ağaçlara petek yerleştirdi. Benim çocukluk projemdi. Taktirle karşılıyorlar. Değişik bir şey. Ben biraz farklı düşünürüm. Projesi yaparken ortaya çıktı. Çizimini sadece kereste hesaplamak için yaptım. Yapıldıkça ortaya çıkan bir ev oldu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu