GenelGÜNCEL HABERHaberler

Orman şehitleri adına hatıra ormanı

Muğla‘da 75 noktada 15 gün süren yangınlarda 100 bin futbol sahası büyüklüğünde 51 bin 400 hektar ormanlık alan kül oldu. Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, yanan sahalarda temizlik ve kesim çalışmaları sürdürüyor. 200 iş makinası ile çalışan 10 bin orman işçisi, küle dönen ormanları bir yılda tekrar ağaçlandırmak için var gücüyle çalışıyor. Küle dönen ormanlara ilk fidan ise 11 Kasım’da Milli Ağaçlandırma Günü’nde dikilecek. Marmaris İçmeler’de yangın söndürme ekiplerine su taşırken hayatını kaybeden Şahin Akdemir ile orman işçisi Görkem Hasdemir’in hayatlarını kaybettiği bölgeye orman şehitleri hatıra ormanı orman şehitleri adına kurulacak hatıra ormanına 50 bin fidan dikilecek.

Antalya ve Muğla‘da meydana gelen Türkiye tarihinin en büyük orman yangınları geçtiğimiz yaz tüm ülkeyi yasa boğdu. Muğla’da 75 noktada 15 gün süren yangınlarda 100 bin futbol sahası büyüklüğünde 51 bin 400 hektar ormanlık alan kül oldu. Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, yanan sahalarda temizlik ve kesim çalışmaları sürdürüyor.

200 iş makinası ile çalışan 10 bin orman işçisi, küle dönen ormanları bir yılda tekrar ağaçlandırmak için var gücüyle çalışıyor. Küle dönen ormanlara ilk fidan ise 11 Kasım’da Milli Ağaçlandırma Günü’nde dikilecek. Marmaris İçmeler’de yangın söndürme ekiplerine su taşırken hayatını kaybeden Şahin Akdemir ile orman işçisi Görkem Hasdemir’in hayatlarını kaybettiği bölgeye orman şehitleri hatıra ormanı orman şehitleri adına kurulacak hatıra ormanına 50 bin fidan dikilecek. Bu arada bölgede doğa da yavaş yavaş kendini yeniliyor. Küllerin arasında filizlenen ağaçlar, açan tavşankulağı çiçekleri gelecek için umut veriyor.

1,5 MİLYAR LİRA GELİR ORMANLAR İÇİN KULLANILACAK
Sahada öncelik yanan ağaçların temizlenmesi. Çünkü yanmış ağaçlar hem böceklenme ve hastalık riski taşıyor hem de yanan ormanlar ekonomiye kazandırılacak. 51 bin 400 hektar yanan alandan 5 milyon metreküp tomruk, kâğıtlık, yakacak ve yapacak orman ürünü ortaya çıkması bekleniyor. Buradan ortalama 1,5 milyar lira gelir elde edileceği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu