GenelHaberler

Orman yakan terörist için istenen ceza belli oldu

Terör örgütü PKK adına faaliyet göstererek orman yangını çıkardığı gerekçesiyle 7 Eylül’de tutuklanan A.İ.E.K. (20) hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Sanık hakkında “devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak”tan ağırlaştırılmış müebbet ve “terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma” suçundan da müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.TELEFONUN WEB DOSYASI İNCELENDİ
İddianamede, sanığın 25-28 Ağustos’ta Irak’ta bulunduğu ve Türkiye’ye girdikten bir gün sonra kasten orman yangını çıkardığı kaydedildi. Sanığın üzerinde bulunan cep telefonunda, kırsaldaki PKK’lılarla bağlantı kurmak için Irak’ın kuzeyinde kullanılan “Korek” hattı olduğu bildirilen iddianamede, telefonun “web geçmişi” üzerinde yapılan incelemede de sanığın ormanları yakmadan önce yangınlara ilişkin haberler okuduğunun tespit edildiği aktarıldı.
KAÇARKEN POLİS YAKALAMIŞTI
Merkez Çukurova ilçesinde 4 Eylül’de orman yangınları çıkmasının ardından harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bölgeden motosikletiyle kaçmaya başlayan zanlı A.İ.E.K.’yi kovalamaca sonucu yakalamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu