GenelHaberler

Bungalov ev nerelere yapılır? İmarsız arsa ve tarlalara bungalov ev yapılır mı?

Son periyotlarda popülerlik kazanan Bungalov Konutlar, hem görünümü hem de kullanışlı olmasıyla pek çok kişinin radarına girdi. Pekala, Bungalov Ev nerelere yapılır? İmarsız arsa ve tarlalara Bungalov Ev yapılır mı? İşte, merak ettiğiniz her şeyi sizler için ayrıntılandırdık…

Doğa içerisinde baş başa bir ömür alanı imkanı sunan Bungalov Konutlar, bazen yemyeşil ormanın derinliklerinde bazen de deniz kıyısında karşımıza çıkmaktadır. Estetik dizaynlarıyla dikkat çeken Bungalov Meskenler, çoklukla tek katlı ahşap yapılardır. Minimal bir ömür tarzını tabiatın içerisine taşıyan bu ömür alanlarında, sakin ve huzurlu anlar yaşayabilirsiniz. Bungalov Konutlar, doğal materyaller kullanılarak üretilen ve bakımı kolay konutlardır. Bundan ötürü pek çok kişi Bungalov meskenleri bilhassa tatil seyahatlerinde sıklıkla tercih etmektedir. Sadece tatillerde değil de kendinize ilişkin bir bungalov meskeniniz olsun isterseniz; öncelikle bu konutların nerelere yapılabildiğini öğrenmeniz gerekiyor. Gelin, Bungalov Meskenler hakkında bilinmesi gerekenleri birlikte mercek altına alalım.

BUNGALOV EV NERELERE YAPILIR? 

Tarla niteliğini taşıyan toprak modülleri imarsız arsa olarak isimlendirilmektedir. Gereken şartlar sağlandığı vakit imarsız yerlerin üzerine rastgele bir yapı oluşturulabilir. İmarsız emlak, tarım niteliğinde sayıldığından ötürü çoğunlukla yatırım emeliyle tercih edilmemektedirler.

Çoklukla ekme ve biçme işleri kullanılan imarsız emlakta prefabrik konutlar kullanılabilir. Bundan ötürü bu yerler bungalov konutlar için de uygun alt yapıyı sağlamaktadır. Lakin bu isteği gerçekleştirmek için muhakkak şartların sağlanması gerektiğini unutmamalısınız.

İMARSIZ EMLAKA BUNGALOV EV YAPMAK İÇİN NELER GEREKLİDİR?

  • İmarsız bir yere prefabrik ev yapmak istiyorsanız birinci olarak; yerin yola cephesinin olduğundan emin olmalısınız.
  • İmar müsaadesine sahip olmayan emlakta imar müsaadesinin en fazla %5 oranında olması mecburidir. Bu formda en fazla 250 metrekarelik bir yapı inşa edilebilir.
  • İmarsız yerlerde alt yapı meselesiyle karşı karşıya gelebilirsiniz. Bundan ötürü rastgele bir yapı inşa etmeden evvel tüm altyapı denetimlerini sağlamalısınız.
  • Son olarak en kıymetli unsur ise; Bungalov ev inşa etmek istediğiniz yerin bağlı olduğu belediye ile bağlantıya geçmelisiniz. Gerekli müsaadeleri aldıktan ileride yaşayacağınız meselelerin önüne geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu