GenelHaberlerİş

Rusya’da kereste maliyeti üçe katlandı

Uzmanlar, fiyatların artmasının sebebinin hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlardaki kereste kıtlığı olduğunu söylüyor.

RBC raporlarına göre, Ahşap Konut İnşaatı Derneği’nin verilerine dayanarak, ahşap ev yapımı için kereste fiyatları yıl içinde 3 katına çıktı.Uzmanlar, fiyatların artmasının sebebinin hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlardaki kereste kıtlığı olduğunu söylüyor.

Bakanlığın basın servisi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın mevcut durumdan endişe duyduğunu ve biçilmiş kereste ihracatını sınırlandırma olasılığını değerlendirdiğini söyledi.

Nisan ayında, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı , artan mobilya bileşenleri fiyatları karşısında bu yıl 1 Temmuz’dan itibaren yonga levha (yonga levha) ihracatını yasaklama önerisiyle geldi. Pandemi sırasında birçok işletme birkaç ay boşta kaldığı için 2020’de yonga levha üretimi önemli ölçüde düştü.

Daha önce, departman , iç pazar için gerekli olan mallar listesine kontrplak ve biçilmiş keresteyi dahil etmeyi teklif etti . Bu tür malların ihracatı gerekirse geçici olarak kısıtlanabilir veya yasaklanabilir.

RBC’ye göre bakanlık, nem içeriği% 22’nin üzerinde olan biçilmiş keresteye ihracat gümrük vergilerinin getirilmesini engellemiyor.

Kereste Konut Derneği ayrıca, ahşap evlerin yapımında kullanılan biçilmiş yumuşak ağaç için ihracatın geçici olarak sınırlandırılması ve yurt içi fiyatlarındaki artışı sınırlandırmak için önlemler alınması gerektiğini düşünüyor. RBC, Derneğin mektubunun Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na gönderildiğini yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu