GenelGÜNCEL HABERHaberler

Tomruk faciası: 47 bina yıkıldı

Sel felaketi nedeniyle 47 evin yıkıldığı ve birçok evin hasar gördüğü Sinop’un Ayancık ilçesine bağlı Babaçay’da tomruk deposu felakete yol açtı.

Osmanlı’dan beri keresteciliğin başkenti, halk arasında Zindan Ormanları olarak bilinen Ayancık Ormanı’nın da yer aldığı bölgede sel felaketi yaşandı. Felaketten en çok etkilenen yerlerden biri Ayancık ilçesine bağlı Babaçay köyü oldu.
Sel nedeniyle 47 evin yıkıldığı Babaçay köyü haritadan silindi, 6 kişi yaşamını yitirdi, köye karadan ulaşım yolları kapandı. Felaketin yarattığı tahribatın büyük olmasındaki en büyük nedenin köyde depolanan sel sularının sürükleyip adeta koçbaşı etkisi yaptığı tomruklardı.

Yıkılan binaların 37 yıl önce yine bir sel felaketi sonrasında inşa edilen afet evleri olduğu öğrenildi.

PROF. DR. KADIOĞLU: DERE YATAKLARI DEPO VE BİNA YAPMA YERİ DEĞİLDİR

Türk Kızılay Genel Başkan Danışmanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da bu konuda görüşlerini paylaşarak, “Görünüşe göre dere yatağına tomruk depolayanlar yüzünden Babaçay Köyü haritadan silindi (47 ev yıkıldı!). Bunun sorumluları araştırılsın lütfen” dedi. Sel sularında moloz, kereste ve enkaz parçaları görülen Kastamonu Bozkurt’taki felaket içinse Kadıoğlu, “Demek ki dere yatağına depolaNmışlar ve oluşturdukları baraj patlayınca hep beraber şehre dalmışlar. Gel de anlat: Dere yatakları depo ve bina yapma yerleri değildir” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu