GenelGÜNCEL HABERHaberler

Mızrak Makine, 1976 yılında Bursa’da küçük bir dükkânda başlayan makine üretimi serüvenine bugün Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 20 bin metrekarelik kapalı alanda devam ediyor. Mızrak Makine imzalı makineler Bursa’dan dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

1976 yılında Necmettin Mızrak, Fahrettin Mızrak, Mehmet Mızrak kardeşlerin Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Beşyol’da açtığı küçük bir dükkan bugünlerin temelini attı. İlk zamanlarda planya makinesi üretimiyle başlayan Mızrak Makine’nin serüveni, zamanla müşterilerden gelen geri bildirimler ve isteklerle yeni makinelerin üretimiyle devam etti.

“TÜRKİYE VE DÜNYADAN TALEPLERE YETİŞEMİYORUZ”

Pandemiden önce ve pandeminin ilk dönemlerinde Mızrak Makine’nin ihracat oranı yüzde 90 seviyelerinde olduğuna değinen Ömer Mızrak, “Pandeminin ilk zamanlarında birçok ülkenin sınırlarını kapatmasıyla birlikte, duraklama dönemine girdik. Bu süreçler ile birlikte makinelerimize yurt içindeki talep aşırı derecede arttı. Konutta kredi faiz oranlarının düşürülmesi ve devamındaki süreç ile birlikte hızlanan inşaat sektörü bizleri de etkiledi. 2021 Nisan ayı itibariyle mevcut tabloya baktığımızda ise yüzde 60-70 oranında iç pazara satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Ancak 2021 yılının başından bu yana ürünlerimizin tamamını yurtdışına ihraç edebilecek durumdayız. Birçok büyük firma ve hammadde üreticileri yurtdışı odaklı çalışıyor. Mızrak Makine olarak yurtiçini koruyoruz.”

TÜRKİYE’NİN BİRÇOK YERİNDE SATIŞ NOKTASI

“Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan fabrikamız ana üretim merkezimiz olmakla birlikte Talaşlı İmalat alanında Osmangazi’de Küçükbalıklı Mahallesi’ndeki yerimizde faaliyetlerimiz sürüyor. İstanbul Ümraniye, İstanbul Başakşehir ve İzmir Gaziemir’de 3 şubemiz yer alıyor. Fabrikamızda üretilen ürünler bu 3 noktada fabrika satış mağazası konseptiyle hizmet veriyor. Ayrıca Türkiye’nin 15 noktasında ürünlerimizin satışını gerçekleştiren Mızrak Makine’nin distribütörlüğünü üstlenen bayiler yer alıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu