GenelHaberlerİş

Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan Yıldız Sunta girdiği ekonomik krizden çıkamayınca, Yıldız Entegre’nin sahibi Fehmi Yıldız’a satılmıştı

550 ÇALIŞANI VARDI
Kartepe’de 21 yıl boyunca faaliyet gösteren ve toplamda 550 çalışanı bulunan Yıldız Sunta, 2019 yılında ekonomik nedenlerden dolayı üretimi durdurmuş ve konkordato ilan etmişti. Bu sırada dev fabrikaya yurt içi ve yurt dışından çeşitli teklifler geldi, fabrikayı satın almak isteyenler oldu.

ABİSİ SATIN ALDI
Şirket konkordato sürecini başarıyla yönetemeyince satış kaçınılmaz oldu. Ahmet Yıldız’ın sahibi olduğu fabrikayı, abisi ve Yıldız Entegre’nin sahibi Fehmi Yıldız talip oldu. Görüşmeler olumlu geçti, Rekabet Kurumu satışı onayladı ve Yıldız Sunta MDF Orman Ürünleri Sanayi Tesisleri İthalat İhracat ve Ticaret AŞ, Yıldızlar Yatırım Holding’e devredildi.

DÜŞÜK ÜCRET TEKLİFİ
Yaklaşık 1 milyar TL’ye yeni sahibine devredildiği tahmin edilen Yıldız Sunta’nın yeni dönemde öncelikle eski çalışanlara ama daha düşük teklifte bulunacağı iddia ediliyordu. İddialar gerçeğe dönüştü. Fabrikanın yeni sahipleri eski çalışanları aramaya başladı. Önemli bir kısmı maaşların asgari ücretin biraz üzerinde olması nedeniyle geri dönmedi.

100 KİŞİ, 3 ÜNİTE
Ancak Yıldız Sunta’da çarklar dönmeye başladı. Fabrika kısmen devreye girdi. Halen yaklaşık 100 kişinin iş başı yaptığı fabrikada MDF1, MDF2 ve Zımpara bölümlerinin faaliyete geçtiği, haziran sonuna kadar tam kapasite ile çalışır hale getirileceği ifade ediliyor. Daha önce sendikanın bulunduğu Yıldız Sunta’da yeni dönemde sendika olması beklenmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu