AHŞAP PALETGenelHaberler

PALDER’de Hikmet Yörür güven tazeledi

Türkiye’deki ilk ‘Yerli ve milli’ ahşap palet TR-PAL’in üretme yetkisine sahip olan PALDER (Tüm Palet ve Ahşap Malzemeleri Üreticileri Derneği)ilk olağan genel kurulunu yaptı. Genel Kurul’da kurucu Başkan Hikmet Yörür güven tazeledi. Pandemi nedeniyle ertelenen toplantı 20 Mart Cumartesi günü dernek merkezinde gerçekleştirildi. Genel Kurula derneğin kayıtlı 26 üyesinden 22’sinin katıldı.

Genel Kurul’dan sonra açıklama yapan PALDER Başkanı Hikmet Yörür, verdikleri destek için üyelere teşekkür etti. PALDER’in Derneklerinin kuruluş amacının Türkiye’nin ilk yerli ve milli paleti olan Tr-Pal markalı ahşap paletlerin üretim şartlarını düzenlemek ve paletlerin iç piyanın yanı sıra tüm dünyada üretilmelerini sağlayacak alt yapıyı oluşturmak olduğunu söyledi.

“BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Hikmet Yörür, dünyada Türkiye’nin başlattığı kalkınma hamlesinden rahatsız olan çıkar çevrelerinin, “Türkler yapamaz” algısı oluşturmak için var güçleri ile çalıştıklarına da dikkat çekti.  Söz konusu çevrelerin, bu algı operasyonlarına Türkiye içinden de destek bulmalarını üzüntü ile şahit olduklarını ifade eden Başkan Yörür, “Yıllardır kafalarımıza özenle yerleştirilmeye çalışan ve artık kurtulmamız gereken bir zihniyetin bilinçli olarak yürüttüğü karalama kampanyası, esas itibari ile ülkemizin emperyalizme koşulsuz olarak teslim olmasını amaçlıyor. Türkiye Cumhurbaşkanımızın başlattığı yerli ve milli üretim hamlesi içindedir. ‘Artık yerli bir otomobil markamız bile var, ahşap paletimiz neden Yerli ve Milli olmasın?’ diyerek yola çıktık. Bu yolda azimle yürümeyi sürdüreceğiz” dedi.

Hikmet Yörür’ün Başkan seçildiği Genel Kurul’da, Kaya Köse, Ozan Şahin, Nurettin Kağnıcı, Tevfik Acar, Abdullah Özata, Bülent Çakıllı Yönetim Kurulu Üyeleri oldu. Derneğin Denetim Kurulu üyelerine de, Mehmet Şirin Poyraz, Süleyman Çelik ve Hüseyin Kocaaslan seçildiler.

TÜRKİYE AĞAÇ PLATFORMU Antalya,Konya ve Gaziantep il başkanlarıda toplantıya katılanlar arasında..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu