GenelHaberlerİş

Westboard üretime tekrar başladı

Türkiye’nin büyük farkla en büyük OSB Levha üretim kapasitesine sahip yeni tesisi WESTBOARD OSB FABRİKASI tamamlandı ve üretim için düğmeye basıldı. OSB Levha piyasasında bütün dengeleri sil baştan değiştirmesi beklenen tesiste yapılan ilk üretimlerde beklentinin çok üzerinde sonuç alındı.

Türkiye Osb Levha piyasasının merakla bekle­diği gün geldi. Küpeliler A.Ş. tarafından 2019 yılında yapımına başlanan Türkiye’nin en büyük Osb Levha üretim kapasitesine sahip olacak te­sis tamamlandı. Aralık 2020 itibariyle deneme üretimleri için düğmeye basılan tesisin bundan sonraki süreçte Türkiye’de piyasa yapısını üretim kalitesi ve üretim miktarı baz alındığında önemli seviyede değiştirmesi bekleniyor.

Makineler için dünyanın önde gelen üreticil­eri ve markaları ile çalışıldı.

Tesisin kurulumunda makine hatları konusun­da dünyanın önde gelen üreticileri ve markaları ile çalışıldı. Bu durumun ürün kalitesine önemli ölçüde yansıması beklentiler arasında.

Mevcudun kat ve kat üzerinde hammadde te­dariği sağlanması gerekmekte.

Kapasitesi bağlamında Türkiye pazarında mev­cut olan OSB Levha talebini büyük bir yüzde ile karşılayacağı belirtilen tesis için en önemli ayak­lardan bir tanesi hammadde temini. Küpeliler A.Ş.’nin uzun yıllara dayanan Sunta ve Osb Levha üretim altyapısı göz önüne alındığında halihazır­da önemli bir tedarik düzeni mevcut. Ancak yeni tesisin kapasitesi düşünüldüğünde mevcudun kat ve kat üzerinde hammadde tedariği sağlanması gerekmekte.

İlk çıkan ürünler beklentilerin çok üzerinde

Küpeliler A.Ş. bünyesinde yer alan yeni West­board OSB Levha Fabrikasının Üretim Müdürü Ahmet Hakan Sönmez’den aldığımız bilgilere göre, tesisin ham­madde tedariği noktasında her türlü çalışmanın yapıldığı ve var olan alt yapının güçlendirilmesinin çalışmalarının tama­mlandığı nı öğren­dik. Sönmez’den alınan bilgilere göre makinelerin düğmesine basıldı. Randımanlı üretime geçilmesi öncesinde bilgi veren Sönmez makinelerin deneme ve son kontrol sürecinin tamamlandığını, ilk ürünlerin çıkmaya başladığını, çıkan ürünlerin beklentilerin üzerinde olduğunu ve bunun büyük memnuniyet yarattığını belirtti.

Pazarlama ve Satış Ekipleri piyasaya indiler

Westboard OSB Levha tesisinin ilk ürünleri­nin piyasada yer almaya başlaması ile birlikte Westboard pazarlama ve satış ekipleri sahada çalışmalara başladılar. Firmanın dağıtım organi­zasyonunu, çalışacağı bayileri belirlerken büyük hassasiyet içerisinde hareket ettiği alınan diğer bir bilgi.

Her anlamda kapasitesiyle bir Dev olan yeni WESTBOARD OSB Levha Tesisinin ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Kaynak : Yapıda Ahşap – Ahşap Global

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu