HaberlerSON DAKİKA

Yıldız Entegre, Yıldız Sunta’yı satın aldı

Geçtiğimiz yıl ekonomi nedeniyle konkordato talep eden Kocaeli’nin önemli sanayi kuruluşlarından Yıldız Sunta fabrikası yeni sahibi Yıldız Entegre için gün sayıyor.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren Yıldız Sunta, geçtiğimiz yıl ekonomik parametrelerle üretimi durdurarak konkordato ilan etmişti. Bu süreçte pek çok kez satılacağı söylenen fabrika için satış işlemi gerçekleşmemişti. Yıldız Sunta’yı satın almak için görüşmelere başlayan Yıldız Entegre, Rekabet Kurumu’na başvuruda bulunmuştu.

DUYURU YAPILDI

Yıldız Entegre’yi de bünyesinde barındıran Yıldızlar Yatırım Holding AŞ’nin sahibi Fehmi Yıldız, Yıldız Sunta’nın sahibi olan kardeşi Ahmet Yıldız ile anlaştı. Devralma talebine resmiyet kazandırılırken, Rekabet Kurumunun internet sitesinde dün itibariyle devralmaya ilişkin duyuru yapıldı.

SATIN ALMA İŞLEMİ

Söz konusu duyuru notunda, “Yıldızlar Yatırım Holding AŞ veya mevcut ve/veya yeni kurulacak iştiraklerinin, konkordato sürecinde bulunan ve üretim faaliyetleri durmuş olan Yıldız Sunta MDF Orman Ürünleri Sanayi Tesisleri İthalat İhracat ve Ticaret AŞ’nin bir kısım varlıklarını satın alması işlemi” denildi. Rekabet Kurulundan kesin kararın önümüzdeki ay çıkması bekleniyor.

650 MİLYON BORÇ

Yıldız Sunta için daha önce 900 milyon lira teklif edilmiş, Ahmet Yıldız ise 1.2 milyar TL talep etmişti. Yıldız kardeşlerin 1 milyar civarındaki fiyatta anlaştığı tahmin ediliyor. Fabrikanın hali hazırdaki toplam borçlarının 650 milyon lira olduğu, Ahmet Yıldız’a bu satıştan 350-400 milyon lira kalacağı öne sürülüyor.

MAAŞLAR GERİLEYECEK Mİ?

Son 15 yılda gücüne güç katan, İGSAŞ fabrikası ve limanını özelleştirmeden satın alan, Alikahya OSB’de Yıldız Demir Çelik fabrikasını kurup hayata geçiren, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde pek çok fabrikası bulunan Fehmi Yıldız’ın Yıldız Sunta’yı yıl başında faaliyete geçirmeyi düşündüğü belirtiliyor. İddialara göre, önümüzdeki ay içinde Rekabet Kurulunun satışa onay vermesi halinde yeni bir yönetim kadrosu oluşturulacak ve bu ekip öncelikle fabrikanın bakım ve tedarik eksiklerini tamamlayacak. Öte yandan daha önce 550 kişinin çalıştığı Yıldız Sunta’da maaşların Yıldız Entegre seviyesine gerileyeceği öne sürülüyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu