GenelGÜNCEL HABERHaberlerSON DAKİKA

Yıldız Sunta MDF Fabrikası, ekonomik nedenlerden dolayı 2019 yılının ocak ayında üretimi durdurmuştu. Mayıs ayında ise fabrika konkordato ilan etmişti. Fabrikada çalışan 550 işçinin bir bölümü daha fazla dayanamayıp kendi istekleri ile işlerinden ayrılıp mahkemeye gitmişti. Bir ümit fabrikanın üretime başlayacağı umuduyla bekleyen 300 civarı işçi ise geçtiğimiz kasım ayında fabrika yönetimi, sendika ve konkordato komiserleri ile 30 Mayıs 2020’de paraların ödenmesi karşılığında ihbarsız şekilde iş çıkışları yapılmıştı.

30 MAYIS’TA ÖDENMESİ GEREKİYORDU

Sonrasında ise Gebze’de faaliyet gösteren Kastamonu Entegre’nin fabrikayı satın almak için 16 Mart’ta konkordato komiserleri ile masaya oturduğu ancak Yıldız Sunta’nın sahibi Ahmet Yıldız’ın kardeşi olan Yıldız Entegre’nin sahibi Fehmi Yıldız’ın, Kastamonu Entegre’yi masadan kaldırdığı, burayı kendisinin alacağını söylediği ortaya çıktı. Ancak Yıldız Entegre, bunu sözlü olarak komisere bildirdi, yazılı bir beyanı ve akabinde girişimi olmadı. Bu durum, konkordato komiserleri ile sendikayı gerdi. İşçiler ise bu süreçte sabırla bekledi. 30 Mayıs’ta ödemelerin yapılacağı yönünde yönetimin söz vermesi ancak bu sözü tutmaması üzerine de sabırları taştı. Fabrika önünde toplanan işçiler, isyan etti. Bir grup işçiye TÜRK-İŞ’e bağlı Ağaç-İş Sendikası da destek verdi.

İŞÇİLERE 2 MÜJDELİ HABER

Ve işçilerin fabrika önünde yaptığı direnişle ilgili yeni bir bilgi ulaştı. Sendikanın ve işçilerin eylemine güvenliklerin ve çağırılan polislerin müdahale ettiği, ufak çaplı bir arbede yaşandığı iddia edildi. Tüm bu gelişmeler olurken Ağaç-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nden bugün çalışanlara 2 SMS geldi. Bu SMS’lerden birinde 30 Mayıs’ta maaş ve tazminatların ödenmemesi nedeniyle ihbar tazminatı ve mağduriyet farkı için yasal hakkın doğduğu bilgisi yer aldı. Diğer SMS’de ise Yıldız Entegre’nin Yıldız Sunta’nın alımı için rekabet kurulu ile görüşmeye başladığı bilgisine yer verildi. İşçiler, bunun da bir oyalama olmamasını umut ediyor ve alacaklarının bir an önce ödenmesini bekliyor.

Kaynak : Kocaeli Barış Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu