GenelGÜNCEL HABERHaberler

OGM den foto kapan!

OGM; Ormanlarımızı Usulsüzlüklere Karşı Foto Kapanlarla Gözetliyoruz.

​Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgınına rağmen ormancılık faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bu faaliyetlerin başında gelen ve ekiplerimiz tarafından titizlikle yürütülen orman koruma faaliyetleri ise 7 gün 24 saat durmaksızın devam etmektedir.
Orman koruma faaliyetlerinde ekiplerimizin yanı sıra orman içerisine yerleştirilen foto kapanlardan da faydalanılıyor. Hassas alanlar başta olmak üzere birçok ormanlık alan içerisine yerleştirilen foto kapanlar sayesinde ormanlarımız sürekli gözetlenmekte ve usulsüzlük yaptığı anlaşılan şüphelilerin kimlik tespiti daha hızlı yapılabilmektedir.
Orman koruma faaliyetleri kapsamında foto kapan ile tespit edilen usulsüzlükler son olarak Antalya ve Kütahya’da gerçekleştirildi. Antalya’da birinci derece arkeolojik sit alanında kazı yapan şüpheliler, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğümüzün orman içerisine kurmuş olduğu foto kapanlar sayesinde tespit edilerek Jandarma’ya bildirilmiş ve şüpheliler suçüstü yakalanmıştır.
Kütahya’da ise ağaçlandırma sahasında çalışan iş makinelerimizden sürekli olarak mazot eksildiğinin fark edilmesi üzerine, orman içerisine yerleştirilmiş olan foto kapana ait görüntüler ekiplerimiz tarafından incelemeye alınmıştır. İncelenen görüntü kayıtlarından bir kamyonetle olay yerine gelerek 100 litre mazot hırsızlığı yaptığı anlaşılan iki şüphelinin kimlik bilgileri Jandarma iş birliğinde tespit edilmiş ve yasal işlem başlatılmıştır.
Orman koruma faaliyetlerimiz her zaman ve her şartta devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu