GenelGÜNCEL HABERHaberler

Bakan Pakdemirli ve Genel Müdür Karacabey Bursa da.

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ve Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey, Bursa’nın Karacabey ilçesinde yöre halkının önemli geçim kaynaklarından olan defne ve kestane hasadı, bal sağımı ile Orman Zararlıları İle Mücadele Laboratuvarının Açılışı ve İHA (Drone) İle Kestane Gal Arısı İle Mücadele Projesinin tanıtım toplantısına katıldı.
Defne dallarını elektrikli testereyle kesen Sayın Bakanımız, yapılan çalışmalar hakkında Bursa Bölge Müdürü Yalçın Akın’ dan bilgi aldı.
Daha sonra yine Kurşunlu’da bulunan “Ihlamur, kestane, bal ormanı” na gelen Sayın Bakanımız arıcılık kıyafetlerini giyip bal sağımı gerçekleştirdi. Yılda 300 ton bal üretiminin yapıldığı ormanı gezen Sayın Bakanımız, kovanları ve bal üretimi için kullanılan ürünleri de inceledi.
Kestane hasadına da katılan Sayın Bakanımız, Orman Zararlıları İle Mücadele Laboratuvarının Açılışı ve İHA (Drone) İle Kestane Gal Arısı İle Mücadele Projesinin tanıtım programına iştirak ederek hayata geçirilen “Orman Zararlıları İle Mücadele Laboratuvarı” ve “İHA (Drone) ile Kestane Gal Arısı ile Mücadele Projesi” nin detaylarını paylaşan Sayın Bakanımız. “ Son zamanlarda kayın ormanlarımızda görülmeye başlayan Kızıl Kuyruklu Kayın Tırtılı ile mücadelede kullanacağımız Parazitoit üretimini bu Laboratuvarda başlatacağız. Çam Ormanlarımızda zarar yapan, Çam Kese Böceği ile mücadelede kullanacağımız, Terminatör Böcek Colosomayı da yine bu Laboratuvarda üreteceğiz. Özetle; 3 tür Biyolojik Silahımızı burada üretecek ve ormanlarımıza salacağız. Amacımız; iklim değişikliğine bağlı, zararlı böcek popülasyonunu optimuma indirmek” sözleri ile ifade etti.
Kimyasal ilaçlama yapılmayacağını, en yüksek teknoloji kullanılarak, doğaya uygun orman işletmeciliği anlayışının geliştirileceğini vurgulayan Sayın Bakanımız ”İHA ile Kestane zararlısı arının yayılış alanını tespit ederek, en efektif böcek salımı çalışmasını, ilk defa Bursa’da gerçekleştireceğiz. Tabii; projede kullanılan İHA teknolojisi, Kamera Sistemi, beklenen olası katkıları, Yaygınlaştırma Stratejisi itibariyle de ilk ve tek örnek projedir. bu laboratuvarın ve projenin, alanında bir eğitim projesi olması da en büyük hedeflerimiz arasındadır. Laboratuvar ve Projenin toplam maliyeti, 2 Milyon Liradır. %45’i orman olan Bursa’mız için helal olsun, hayırlara vesile olsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu