GenelGÜNCEL HABERHaberler

Orman Ürünleri OSB’ye Vezirağaç’tan yatırım sözü

Vezirköprü TSO Başkanı Abdulkadir Fişekci ve yönetimi, Vezirköprü Orman Ürünleri’nden yatırım sözü aldı. Murat Turan, “Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi kurulması halinde çok sayıda yatırımcıyı kentimize getiririz” dedi.

Samsun Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Fişekci, Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş.’ye ziyarette bulundu.

TSO Başkanı Fişekci, Vezirköprü Orman Ürünleri’nin İSO Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 484’ncü sırada yer almasından dolayı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Turan ve Meltem Şefika Turan’a, Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul Fethi’ni konu alan tablo hediye etti.

SANAYİ SİTEMİZ YETERSİZ

Vezirköprü’nün Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi ile yeni bir Karma Sanayi Sitesi’ne ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Fişekci, mevcut sanayi sitesinin çok küçük ve yeterli altyapıya sahip olmadığını, iş yeri sayısının az ve küçük dükkânlardan ibaret olduğunu belirtti. Fişekçi, bu sanayi sitesi ile ilçeye yatırımcı çekmeyi bırakın mevcut yatırımcıyı bile koruyamadıklarından dolayı ilçedeki yatırımcıların tek tek komşu ilçelere gittiklerini dile getirdi. Vezirköprü ilçe merkezine yaklaşık 4 km uzaklıkta 3. sınıf mera vasfı olan 800 dönüm civarında bir kamu arazisini tespit ederek, 2018 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile mera vasfından çıkarıldığını söyleyen Başkan Fişekci, “İlçemize modern bir sanayi sitesi kazandırma gayreti içindeyiz. Bunun için 250 ortaklı bir kooperatif kurduk” dedi.

TURANLARDAN YATIRIM SÖZÜ

İş insanı Murat Turan, “Vezirköprü’ye Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi kazandırılması durumunda çok sayıda yatırımcıyı ilçeye getirebiliriz. PELİ markası Türkiye’de önemli bir noktaya geldi. Kapı, modüler mutfak ve orman ürünleri ile ilgili birçok iş kolunu ilçemize kazandırılabiliriz” şeklinde konuştu.

Ziyarette Vezirköprü TSO Meclis Başkanı Bekir Karadaş, Meclis Üyesi Şükrü Yiğit ve Genel Sekreter Edip Şükrü Koç da yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu