GenelHaberlerORMAN ÜRÜNLERİ

TTI İntertim Orman Ürünleri Genel Müdürü Tarık Ciğer, çalıştırmaya işçi bulamadıklarından yakındı.

Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, iadeyi ziyarette bulunarak fabrikayı gezerek TTI İntertim Orman Ürünleri Genel Müdürü Tarık Ciğer, Alaçam TTI İntertim Alaçam Fabrika Müdürü Zergün DEMİRCİ’den bilgiler aldı. TTI İntertim Orman Ürünleri Genel Müdürü Tarık Ciğer, Fabrikalarımızda çalıştıracak kalifiye elaman bulamadıklarını ve çalışmak için gelenlerde işin yoğunluğundan ve ağırlığından dolayı çalışmak istemediklerini dile getiriyorlar. Fabrikanın 17.000mk. Kapalı alan bulunduğunu ve çalışma ortamının çok zor olmadığını dile getirdi. Genel Müdürü Tarık Ciğer, sözlerine şöyle devam etti, Üretim hedeflerini her geçen yıl büyüten İNTERTİM yıllık ortalama 100.000 metreküp ürün işlemekte ve alanında lider sanayi kuruluşlarına hizmet vermektedir. Mersin limanına yakın konumlanmış iki fabrikamız ve 2007’de kurulmuş olan Alaçam fabrikamızdan sonra İzmir’deki depomuz ile Türkiye’nin her yerine hızlı hizmet vermekteyiz.

Firmamız IPPC Uluslararası Bitki Koruma Konvansiyonu’nun belirlediği ISPM-15 standardına uygun üretim ve standardın öngördüğü damgalamayı yapmak için gerekli yetki belgesine sahiptir. Her türlü ihraç edilecek olan ahşap ambalaj malzemeleri (palet, sandık, kasa, takoz, vs) işlemden geçirilir ve işaretlenir. Ayrıca işletmelerimizde kurutma fırınlarımız mevcuttur. Toplam 300 metreküp malzemeyi aynı anda kurutabilecek kapasitede kurutma fırını sistemimiz mevcuttur. Dileyen müşterilerimize her tür ahşap malzeme için kurutma işlemi uygulanmakta ve operatörlerimizin onayladığı raporlarlar beraberinde sunulmaktadır.

ISIL İŞLEM ISPM 15 NEDİR? Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) alt kuruluşu olan Uluslararası Bitki Koruma Konvansiyonu (IPPC) Sekreterliği, üyelerinin katılımıyla 2002 yılında Roma’da, uluslararası ticarette kullanılan masif ağaçtan yapılmış ambalaj ve paletlerle ilgili bir standart belirlemiştir (ISPM 15- International Standarts of PhytosanitaryMeasures 15).Buna göre ağaç malzeme içerisinde taşınan zararlıların yok edilmesi gerekmektedir. Bunun iki yöntemi vardır. En geçerli yöntem ısıl işlemdir. Isıl işlem; malzemelerin iç sıcaklığının en az 56°C’a kadar ısıtılarak en az 30 dakika bu sıcaklıkta beklemesi demektir. Bu işlemin kayıt altına alınması ve rapor halinde yazılımı gerekir. Isıl işlem fırını kumanda programı tüm bunları yüksek hassasiyetle ve güvenilir bir şekilde yapmaktadır. Tüm değerleri dakikada bir kayıt yapmakta ve istenilen aralıkta yazılı olarak vermektedir dedi. Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman Fabrikayı gezerek içeride yapılan işlemleri yakından izledi. Çalışanlarla da sohbet eden Kaymakam Zaman, işlerinden memnun olup olmadıklarını sordu, çalışanlardan biri üç çocuğumu burada çalışarak evlendirdim ve borçlarımı burada çalışarak ödediğini dile getirdi. Son olarak Kaymakam zaman böyle iş yerlerinin sizin gibi çalışanlara ihtiyacı olduğunu ve çalışmaktan korkmayan kişiler olarak sizleri kutluyorum. Sizlerin böyle çalışma azmi içerisinde olmanız işveren için gurur verici olduğunu söyledi. Tatlı sohbetten sonra hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile fabrika gezisi son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu