GenelHaberlerSOSYAL MEDYA

“Fikrim Var” Projesinde İlk 10 Fikir Belli Oldu

Genel Müdürlüğümüzün 180. Kuruluş yıldönümüne istinaden kurum personellerimizden kurumsal kimlik ve yapılanmayı güçlendirecek ve uygulanabilir olabilecek en iyi fikir veya projeleri ile “180. Yıl Kuruluş Yıldönümü Fikir ve Proje Sayfası” üzerinden başvuru yapmaları istenmişti. 31 Ocak-15 Mart 2019 tarihleri arasında başvuruların alındığı proje sayfasına toplamda 423 orijinal fikir ve proje kaydı yapıldı.
“Fikrim Var” Proje Değerlendirme Kurulu ile Fikir ve Proje Eleme Komisyonu’nun değerlendirmeleri sonucunda puan sıralaması yapılmaksızın en iyi fikir ve projeler “Fikrim Var Projesi İlk 10” şeklinde aşağıda belirtilmektedir.
Ayrıca kurum personellerimiz tarafından fikir ve proje sayfasına yapılan tüm başvuruların titizlikle incelendiğini, kurumsal kimlik ve yapılanmayı güçlendirecek olan uygulanabilir projelerle ilgili birimlerimiz tarafından çalışmaların yürütüleceğini belirterek, katkı sunan tüm personellerimize teşekkür ederiz. 2020 yılı içerinde yapılacak olan yeni “Fikrim Var Projesi” ile ilgili detaylar ise çok yakında sitemizden duyurulacaktır.
Fikir :
Katıldığım bir yangında yangın işçileri ve sahada bulunan personel özellikle gece çıkan yangınlarda yangın hortumlarını takip ederek arazide ilerliyorlardı. Hortumlara kısa mesafe aralıkları ile fosforlu renkler kullanılarak daha belirgin hale getirilebilir. ( Fatih TUNÇ-Orman Mühendisi)
Fikir :
Emekli olacak olan teknik personele emeklilik öncesi 3-5 günlük teknik gezi kapsamında görevlendirme yapılarak ilk memuriyete başladığı birime görevlendirme yapılması. ( Şahin DOĞAN-Şube Müdürü)
Fikir :
Laboratuvarlarımızın kiralanarak böcek alım garantili özel bürolarca işletilmesi hem serbest çalışan arkadaşlarımızı işlendirme adına gerekse de maliyetlerin daha aşağı düşürülebileceği kanaatindeyim. Çamkese böceğiyle sadece ilkbaharda değil kelebek aşamasında delta tuzaklarla daha etkin mücadele için işletmeler bilgilendirilmeli bu mücadelenin profesyonel ekiplerle serbest büroların projeli olarak bölge müdürlüğü bazında yapılması sağlanmalı sonuçları karşılaştırılarak verimlilik analizi yapılmalıdır. ( Eyüp AKSU-İşletme Müdürü )
Fikir :
Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza çalışması yapacağımız sahalarda öncelikle sahada çalışmaya başlamadan önce fotoğraflama yeri belirlenmeli ve bu alana büyük bir tabela yaparak ilk halinin fotoğrafı konulmalıdır. Daha önce yapılmış sahalarda da eski fotoğrafı bulabilirsek onu tabela yapmalı, eğer bulamazsak eski tarihli hava fotoğraflarından sahanın görüntüsünü alarak tabelaya fotoğraflamalıyız. Bu sayede oradan geçen kişiler o sahanın eski halini görerek yapılan çalışmanın farkına varırlar. Toplumda farkındalık yaratmış oluruz. Şehirlerde Led Monitörlerde eski-yeni halini gösteren filmleri oynatılmalı. (Erdal DÜZGÜN-Şube Müdürü)
Fikir :
Oryantiring (yönbul, orienteering) sporunun her sene yapılması . Bilindiği gibi, Oryantring: Harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir.
Bu sporun Genel Müdürlüğümüzce Gelenek Haline getirilmesinin ve üniversitede okuyan son sınıf Orman Mühendis öğrencilerinin dahi katılımlarının sağlanmasını amaçlayan bir etkinlik olmalı. Amacı; mesleği sevdirmek, arazi şartlarına meslek mensuplarını alıştırmak, zorluklar karşısında anlık kararlar vere bilme yeteneği kazandırmayı gütmeli. (Yavuz DELİL-İşçi)
Fikir :
Kemik iliği donörü olmak. OGM’nin 180. Yıldönümünü Kızılay ile anlaşarak kök hücre bağışçısı olarak kutlayabiliriz. Tüm Müdürlüklerde aynı anda tüm personelin donör olduğu bir uygulama ses getirebilir diye düşünüyorum. Hem de gerçek manada sağlık bekleyen birçok hasta için umut olabilir. Hatta personelden sonra halkta kan verip donör olup fidanlarını hediye alabilir. Hem fidan dağıtıp geleceğe umut hem de donör olarak insanlığa can umut olabiliriz. ( Tuğba ÖZCAN-Memur)
Fikir :
Bakanlığımızın uygun göreceği bir banka ile Sincap Kredi Kartı anlaşması yapılarak, bu kartı kullanan vatandaşların Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün sorumluluğu altındaki tabiat anıtı, milli parklardan ücretsiz olarak yararlanması, orman emvali satışlarında bu kartın kullandırılması ve vade yapılması sağlanarak kart satışlarından elde edilecek gelir ile Türkiye’nin 81 ilinde Sincap Çocuk Orman Kampları oluşturularak bu kampların işletmeciliğini Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılacak protokol ile bu kuruma devredilmesi, bu kamplardan Milli Eğitim Bakanlığının belirleyeceği kriterlere göre başarılı öğrencilerin ücretsiz olarak diğer öğrencilerin cüzi bedel ile faydalandırılması, 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası ile başlatılan orman sevgisinin tüm yıla yayılması . ( Levent KARTAL-İşletme Müdür Yardımcısı)
Fikir :
Yangın söndürme faaliyetlerinde görev alan personelimize 0.5-1.0 kg. gibi küçük, hafif ve arazide çalışmasına engel ve sıkıntı yaratmayacak şekilde bir hava tüpünün alınarak personelimizin kullanımına verilmesi orman yangınlarındaki personel kayıplarını büyük ölçüde ortadan kaldırabilir. (Niyazi AYDIN–Şube Müdürü )
Fikir :
Genel Müdürlüğümüzde personeller arazi yoğun çalışmaktadırlar. Bu da iş kazası ihtimalini arttırmaktadır. Bir işletme Müdürü duruma göre 150-200 personelden sorumlu olmaktadır. Bu personellerin gün içinde ne yaptığından ayrıca iş makinalarının çalışmalarından sorumlu olmaktadırlar. Bir iş kazası olması durumunda işveren vekili olarak yargılanmaktadırlar. Büyük miktarda tazminatlar söz konusu olmaktadır. Genel Müdürlüğümüz de bu konuda bir kaza fonu ya da benzer bir uygulama yapılması. (Veli GÜNAL-İşletme Müdürü)
Fikir :
Genel Müdürlüğümüz, Bölge Müdürlüğümüz ve İşletme Müdürlüklerimize yalak tarzı çeşme yapılması hem insanlar hem de kuşlar için güzel bir eser olacaktır. (Kemalettin ÖZÇELİK-Orman Yüksek Mühendisi)

21.04.2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu